239659

صدور مجوز‌های غیر قانونی معاون رییس جمهور را به زرندیه کشاند

دنیای معدن: استقرار واحد دامداری در روستا‌های مجتمع بخش زاویه زرندیه وکارخانه سیمان در ابتدای ورودی بخش خرقان این شهرستان پای معاون رئیس جمهور را به زرندیه باز کرد.

به گزارش دنیای معدن، صدور مجوز‌های غیر قانونی معاون رییس جمهور را به زرندیه کشاندبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس سازمان محیط زیست کشور با دعوت نماینده ساوه و زرندیه در مجلس برای بررسی مشکلات زیست محیطی ناشی از استقرار دو واحد دامپروری و صنعتی به زرندیه سفر کرد.

سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در سفر یک روزه به ساوه وزرندیه گفت: طبیعت این شهرستان ظرفیت بار گذاری اضافه را ندارد چرا که سالیانه ۷۰ تا ۸۰ سانتیمتر افت سفره آب زیرزمینی در این منطقه حکایت از بار صنایع آب بر در این منطقه است و اکنون نیز شاهد نشست زمین در این منطقه هستیم.

سلاجقه گفت: این منطقه مستعد کشت محصولات کشاورزی و گردشگری است و در سال‌های گذشته با توجه به نزدیکی به تهران و صنعتی بودن استان مرکزی این شهرستان زیر بار مراکز صنعتی رفته است و متاسفانه تحت تأثیر بارگذاری‌های غیرمجاز قرار گرفته است.

او گفت: دامداری‌های بزرگی در این منطقه و در جوار روستا‌ها با ظرفیت ۲۰ تا سی هزار راسی مستقر شده اند که هیچ ضابطه‌ای برای استقرار آن‌ها وجود نداشته است و بوی مشمئز کننده آن در مسیر وزش باد روستا‌های دیگر را هم تحت تاثیر قرار داده و در یک شعاع طولانی این روستا‌ها از این شرایط نامطبوع تاثیر پذیرند.

رییس سازمان محیط زیست کشور گفت: هم اکنون بارگذاری دامداری و مجوز‌های صادره توان و تحمل مردم منطقه را کم کرده و مردمی که محل زندگی آن‌ها در نزدیکی این روستا‌ها ست دچار مشکل شده اند و باید برای آن چاره اندیشی کرد.

او گفت: در بحث صنعت هم صنایعی در شهرستان زرندیه مستقر هستند که به عنوان زیر مجموعه شستا سیمان سفید و خاکستری تولید می‌کنند و با توجه منابع معادن موجود در منطقه اخیرا یک مجموعه دیگری نیز مجوز گرفته تا در کنار این کارخانجات مستقر شود، اما مردم این منطقه به فعالیت آن معترض هستند و مردم قبلزیرا آن‌ها از قبل نیز به اثرات آلایندگی این واحد‌ها آگاهی دارند و مزارع و باغ‌های خود را در معرض آسیب و خطر می‌بینند و نسبت به اینکه کارخانه سیمان سومی در اینجا استقرار پیدا کند مردم حساس شده اند.

سلاجقه گفت: سازمان محیط زیست به عنوان مدعی‌العموم با تاکید بر حفظ محیط زیست به عنوان حقوق عامه مردم از حق مردم این منطقه دفاع می‌کند و گزارش ارزیابی این منطقه دوباره مورد ارزیابی قرار میگیرد و از دستگاه‌های مسئول ۹ گانه که در این راستا مجوز صادر می‌کنند دعوت میشود تا در دفتر ارزیابی سازمان این اقدام را مورد ارزیابی و بازبینی قرار دهند.

معاون رییس جمهور به مردم زرندیه اطمینان داد: با توجه به اینکه صنعت سیمان آب بر است و اکنون شاهد آن هستیم که در زمینه تامین آب، نیاز آب شرب مردم منطقه با تانکر در مناطق دوردست تا مین می‌شود، با بررسی‌های قانونی و تخصصی از صدور مجوز این کارخانه جلوگیری شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید