ریشه گران شدن فولاد، بورس نیست/ آدرس غلط به جامعه و اقتصاد کشور ندهیم
دنیای معدن: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ریشه گران شدن فولاد، بورس نیست، گفت: ریشه گرانی فولاد در بی تدبیری در تامین اقلام مربوط به بهای تمام شده این محصول در کشور است و نباید آدرس غلط به جامعه و اقتصاد کشور بدهیم.
به گزارش دنیای معدن، محمدرضا پور ابراهیمی در گفت و گویی، در ارزیابی خود پیرو مبحث خروج سیمان و فولاد از بورس کالا گفت: انتظار داریم مباحثی که در حوزه های اقتصادی مطرح می شود، اگرچه مبتنی بر دلسوزی است اما مبتنی بر یک نگاه تخصصی نیز باشد.
وی با بیان اینکه به واقع ما نمی توانیم با یک ادبیات غیر علمی و غیر تخصصی اما دلسوزانه کشور را اداره کنیم،گفت: مباحثی که مطرح می شود نیاز به کار کارشناسی دارد لذا در حوزه مسائل مرتبط با بازار سرمایه کمتر کارشناسی است که اعتقاد داشته باشد که اگر ما رویکرد شفاف و رویکرد قیمت گذاری براساس تخصیص بین منابع و امثال این موارد را کنار بگذاریم در اقتصاد موفق تر هستیم. به واقع این جای سوال دارد که چه کسی توانسته از اقتصادی غیر شفاف انتفاع ببرد؟
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه آن چیزی که تحت عنوان رانت ها در ساختار غیر شفاف غیر اقتصادی بوده کاملا می تواند در اقتصاد کشور تجلی پیدا کند،ادامه داد: بنابراین ما حق برگشت به عقب را نداریم. البته امکان اشکالاتی به روند جاری وجود دارد که می تواند مورد بررسی قرار گیرد، لذا اگر آقایان و وزرا نظراتی در این بخش دارند، ما از این نظرات استقبال می کنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اظهارنظر در این باره ضمن اینکه دلسوزانه است باید به مبانی علمی هم پایبند باشد. همچنین اگر اشکالاتی در این بخش هم وجود دارد باید این اشکالات برطرف شود و ما منکر اشکالات نیستیم چراکه ما بارها به عملکرد سازمان بورس و عملکرد بورس های تخصصی انتقاد میکنیم اما اینکه اساس ساختار بازار سرمایه کشور را که در همه جای دنیا یک تعریف مشخصی دارد و در ایران هم براساس قوانین مجلس صورت می پذیرد، قبول نداشته باشیم حتما به صلاح کشور نیست.
وی تاکید کرد: به عنوان مثال در حال حاضر مسئولین در بحث فولاد مطرح کرده اند که اگر فولاد از ساختار بازار سرمایه خارج شود قیمت آن کاهش پیدا خواهد کرد. سوال اینجاست که در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد در کشور به چه میزان است؟ طبق برآوردها تقریبا نزدیک 46 میلیون تن ظرفیت نصب شده است. تقریبا برآورده ما این است که چند میلیون تن در حال ساخت هم وجود دارد و هنوز به صورت کلی نصب نشده اند که این ها هم اضافه می شود و نهایتا بر فرض به 50 میلیون تن در سال می رسیم.
پور ابراهیمی با بیان اینکه در حال حاضر 20 میلیون تن مصرف کشور در بخش فولاد است،ادامه داد: سوال این است که اگر کسی می خواهد فولاد را با قیمت ارزان به دست مردم برساند باید از این ظرفیت خالی استفاده کند تا بهای تمام شده پائین بیاید؟ به واقع در ماه زمستان گاز و در تابستان برق این بخش قطع است دیگر ما چگونه می توانیم با بهای تمام شده پائین فولاد تحویل مردم بدهیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین ریشه گران شدن فولاد، بورس نیست، لذا ریشه گرانی فولاد بی تدبیری در تامین اقلام مربوط به بهای تمام شده در این بخش است که از طریق گاز و برق حاصل می شود، بنابراین نباید آدرس غلط به جامعه و اقتصاد کشور بدهیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما باید بهای تمام شده تولید فولاد را پائین بیاوریم، اظهار کرد: بهایی که در2 ماه پیرو قطعی برق و گاز هزینه های سنگینی را برای بخش فولاد ایجاد می کند، حتما می تواند بهای تمام شده این بخش را بالا ببرد. بنابراین وقتی بهای تمام شده تولید بالا برود، قیمت مصرف کننده افزایش پیدا خواهد کرد. از این رو اگر کسی می خواهد قیمت فولاد کاهش پیدا کند، باید عوامل تولید اعم از سوخت، خوراک با قیمت پائین و مستمر در اختیار تولید کننده قرار دهد و گاز را در زمستان و برق را در تابستان به مدت دو ماه قطع نکند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ما نباید جلوی صادرات و تولید فولاد را به دلیل افزایش قیمت فولاد بگیریم، اظهار کرد: ما باید دلایل بهای تمام شده در این بخش را مورد بررسی قرار دهیم./
دیدگاهتان را بنویسید