قالیباف: عمده قوانین مصوب مجلس متمرکز بر بحث اقتصاد بوده است
دنیای معدن- رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دغدغه مردم اشتغال و معیشت و نگرانی آنها از بی ثباتی اقتصاد و گرانی است، گفت: ما در مجلس، به این موضوعات با اولویت پرداختیم. مهمترین قوانینی که در مجلس تصویب شد عمدتا متمرکز بر بحث اقتصاد بوده است.
به گزارش دنیای معدن- بنا به اعلام خانه ملت، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگوی زنده تلویزیونی که امشب (چهارشنبه، ۱۰ آذرماه) به مناسبت روز مجلس بعد از بخش خبری ۲۱ از شبکه یک سیما پخش شد، از جوار مقبره شهدای گمنام و ساختمان مشروطه مجلس با مردم به صورت مستقیم گفتگو کرد.
یکی از وظایف ما در میان مردم بودن و ارتباط مستقیم با آنها است
قالیباف ضمن تبریک روز مجلس، از شهید مدرس (ره) یاد کرد و گفت: اگر امروز به نام شهید مدرس (ره) نامگذاری شد و روز مجلس نام گرفت، روز شهادت این مجتهد وارستهای است که مهمترین ویژگی این شهید بزرگوار این بود که، چون از خدا میترسید از هیچ کس نترسید و هم در مقابل چشم غرههای دشمنان خارجی ایستاد و هم در مقابل رضاخان قلدر، فشارها و استبداد داخلی ایستاد و واقعا او بود که به اینکه مجلس خانه ملت است، معنا بخشید؛ از مردم و خواستههای مردم دفاع کرد و واقعا به موضوعات ملی و دینی کشور و افتخار کشور معنا بخشید. این روز را گرامی داشته و به همکارانم تبریک میگویم و از همه شهدای مجلس از قبل از انقلاب تا بعد از انقلاب یاد میکنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره طرحها و برنامه مجلس در خصوص معیشت و اقتصاد، گفت: اولین نکته درباره فلسفه وجودی مجلس است که ما به عنوان نمایندگان مردم در مجلس هستیم. چند بار تأکید کرده ام ما نمایندگان مردم، هیچ دغدغهای جز دغدغه مردم نداریم و یکی از وظایف ما در میان مردم بودن و ارتباط مستقیم با آنها است که انصافا همه همکاران من در حوزه انتخابیه خود مرتب و از نزدیک با اقشار و تودههای مختلف مردم در ارتباط هستند.
مجلس یار و مددکار دولت است/ عمده قوانین مصوب مجلس متمرکز بر بحث اقتصاد بوده است
وی در ادامه با بیان اینکه مجلس یازدهم آغاز کار خود را بر سیاست گذاری درباره دو موضوع مهم متمرکز کرد، اظهار داشت: اول مسائل اقتصادی و دوم توجه به مسائل فرهنگی و علمی کشور بود. مجلس برای اقتصاد و هر موضوعی دیگر وظایف ذاتی دارد. یکی اینکه اگر قانون ایراداتی دارد آن را مرتفع کند و یا اگر دولت یا نمایندگان تشخیص دهند برای حل مشکلی نیازمند قانونی هستیم آن را وضع کنند و بعد بر اجرای آن نظارت کنیم. البته اجرای قانون از وظایف دولت است و من همینجا میگویم واقعا یار و مددکار دولت بوده و در کنار آن وظیفه قانونی داریم تا ناظر دلسوز هم باشیم و بار اصلی روی دوش دولت است که باید همه به آنها کمک کنیم تا قوانین را اجرا کند و امروز هم حدود ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه همه هیأت دولت و مجلس روی این همکاریها صحبت کردیم.
وی در ادامه اقتصاد را دغدغه اول امروز کشور دانست و افزود: دغدغه مردم اشتغال و معیشت و نگرانی آنها از بی ثباتی اقتصاد و گرانی است که وجود دارد و ما در مجلس شورای اسلامی به این موضوعات با اولویت پرداختیم. مهمترین قوانینی که در مجلس تصویب شد عمدتا متمرکز بر بحث اقتصاد بوده است. امروز مسکن یکی از موضوعات و دغدغههای مردم است و اگر مردم حتی دوشیفت کار هم انجام دهند در این گرانی مسکن، خرید مسکن امکان پذیر نیست.
قالیباف بیان کرد: ما در کشور نیاز به برخی تخصصهای پزشکی داریم، در دوره شیوع کرونا دیدیم که برخی شهرها با وجود داشتن جمعیتی صد هزار نفری، اما فاقد متخصصان در حوزه داخلی و ریه بودند، حتی در برخی مناطق تهران نیز این مشکل وجود داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما در شورایعالی انقلاب فرهنگی و مجلس مصمم هستیم تا میزان ظرفیت پذیرش دانشجو را در رشته پزشکی افزایش دهیم به طور حتم تودهها و جوانان با استعداد طرفدار این موضوع بوده و برای آن لحظه شماری میکنند البته برخی نیز به دلایل مختلف این موضوع را نمیپسندند، اما حتما ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی را در کنکور سال آینده افزایش میدهیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجلس برای حمایت از سرمایه داران خرد در بازار بورس چه برنامهای را دارد، گفت: با توجه به تجربه و آمار و اطلاعاتی که در اختیار دارم و همچنین نشستهای متعدد کارشناسی و تجربه سه دهه اخیر خود در مسائل اقتصادی و اجتماعی با اطمینان میگویم کشور ما از جهت اقتصادی ظرفیت بسیار بالایی دارد.
رئیس قوه مقننه افزود: این موضوع را از روی احساس یا بدون عقبه نمیگویم، حتی در جلسه امروز صبح با هیات دولت نیز بر این موضوع تاکید کردم. ظرفیت اقتصادی بالایی در کشور وجود دارد، اما به دلیل رویکردها و تصمیمات اشتباه و همچنین روشهایی که متاسفانه موجب گسترش و تقویت سوداگری و دلالی در کشور شده، این ثروت متعلق به مردم در اختیار و استفاده عدهای خاص قرار گرفته است.
قالیباف اظهار کرد: امروز برای نجات اقتصاد کشور نیازمند اتخاذ تصمیمات شجاعانه و دقیق در بررسی طرحها و اجرای آن هستیم. گاهی تصمیمات درستی اتخاذ میشود، اما در عمل با مشکل مواجه میشویم و گاهی نیز این موضوع بالعکس است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بدون شک یکی از موضوعات بسیار مهم هدایت نقدینگی در کشور به سمت تولید از طریق بازار سرمایه و بورس است، اما گاهی اوقات مسئولان در این زمینه اشتباه میکنند.
وی تصریح کرد: افراد برای ورود به بازار بورس باید از سرمایه مازاد بر نیاز خود استفاده کنند، ما مقصریم یعنی نباید افراد طلا، خودرو و نیاز زندگی خود را فروخته و به بازار بورس وارد شوند.
رئیس قوه مقننه اظهار کرد: بازار سرمایه یک باره از ۵ میلیون نفر سهامدار در زمانی کوتاه به ۵۰ میلیون نفر سهامدار رسید، افزایش نفرات با سرمایههای اندک در کنار وجود شرکتهای گردن کلفت حقوقی و خصولتی مانند خودرو مشکلاتی را به وجود آورد، این شرکتها هر کجا لازم باشد خود را خصوصی مینامند و در هر کجای دیگر که لازم بدانند خود را دولتی معرفی میکنند. افراد حرفهای و کاربلد در بازار بورس حضور دارند و مردم تخصصی در امور بورس ندارند البته بازار بورس مکلف است تا از سهامداران خرد حمایت کند.
قالیباف با بیان اینکه بازار سرمایه محل ریسک است، بیان کرد: مردم با اعتماد به دعوت مسئولان و دولت گذشته به بازار بورس وارد شدند و باید دولت از آنها حمایت کند و یکی از راههای حمایت این است که زمینه ریسک آنها را پوشش داده و بیمه کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه گاهی قانون به درستی اجرا نمیشود، گفت: در اواخر مرداد سال گذشته و در دولت قبل و در جلسه سران قوا میخواستند مصوبهای را که عرضه سهام اولیه شرکتها را بدون حق تقدم در بازار بورس ارائه کنند تا بتوانند به بازار بورس عمق دهند، این کار بسیار خوبی بود، اما به درستی اجرا نشد.
وی با تاکید بر اینکه کارهایی با سرعت بالا در مجلس دوازدهم کمتر در گذشته اتفاق افتاده است، گفت: ما در دولت قبل یک لایحه دو فوریتی را طی ۳ هفته در مجلس اعلام وصول کرده و در کمیسیون و صحن مجلس بررسی و تصویب کردیم و بعد از رفع و بازگشت به شورای نگهبان ابلاغ شد، اما متاسفانه ۸ ماه اجرای این قانون به تاخیر افتاد تا اینکه اخیرا اجرای این قانون ابلاغ شد.
رئیس قوه مقننه با اشاره به اشکالات بازار بورس، گفت: ظرفیت بورس در بازارگردانی، عدم نظارت، ضعفهای مدیریتی، رانتها و اطلاعات از جمله اشکالات در بازار بورس هستند البته این اشکالات علاوه بر بورس در حوزه انرژی نیز وجود دارد.
قالیباف ادامه داد: ما در کشور ثروت و داراییهای خوبی داریم و حتی مسیرهای تولید ثروت نیز وجود دارد، اما به دلیل آنکه ۸۰ درصد اقتصاد در اختیار دولت است امروز سرمایه و سرمایه گذار در امنیت خود دچار مشکل شده اند بنابراین ما مصمم هستیم تا این ایرادات را رفع کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما بودجه سال ۱۴۰۰ را در دولت قبل به دلیل وجود کسری بودجه رد کردیم، بودجه ظاهرا برای دولت است، اما زمانی که لایحه بودجه به مجلس ارسال میشود هم برای دولت و هم زندگی مردم است بنابراین کسری بودجه به معنای دست در جیب مردم کردن و از جیب فقرا خرج کردن است.
وی تاکید کرد: مردم تمامی این مسائل را لمس میکنند حتی افزایش حقوقها زمانی که از مسیر فعالیت و کار تامین نشود و از طریق بانکها و خلق پول تامین شود در حقیقت همان دست کردن دولت در جیب ملت است.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: حتی فردی که اکنون حقوقی ۶ میلیون تومانی دریافت میکند دیگر قدرت خرید را ندارد و حاضر است ۳ میلیون تومان حقوق دریافت کند، اما قدرت خرید دو سال پیش را داشته باشد.
وی اظهار کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی به نهادههای اصلی اختصاص پیدا میکند، اما به دلیل اشکالات در بهره وری تولید و از همه بدتر ایرادات شبکه توزیع، مرغ با قیمتی گران به دست مصرف کننده میرسد، اکنون دولت ارز یارانهای و پول را هزینه میکند، اما این پول سر سفره مردم نمیرود، گاهی با مدیریت غلط و گاهی با شبکه توزیع نامناسب این اتفاق در کشور به وقوع میپیوندند، زیرا راه سیستم سوداگری در کشورمان باز است.
دیدگاهتان را بنویسید