230703

ضامن موفقیت صنایع پیشرو، تکیه بر پژوهش و استانداردها است

دنیای معدن: فولاد مبارکه از بدو تاسیس تاکنون در کنار توجه به توسعه کمی، توسعه کیفی و بومی‌سازی را نیز در دستور کار خود قرار داده است که این امر جز با توجه به پژوهش و تکیه بر استانداردها میسر نمی‌شود.

 علیرضا اعتباریان: سازمان‌های برتر سراسر دنیا همواره رعایت استانداردها را در زمره اولویت های خود قرار می‌دهند. این استانداردها از سوی نهادهای تخصصی و به تشخیص کارشناسان یک رشته بر مبنای دانش و تجربه تدوین می شود و روش‌های اجرایی برای پیاده‌سازی این استانداردها را در سازمان‌ها مشخص شده است.

هنگامی که این استانداردها در هر سازمانی پیاده‌ ‌شود، علاوه بر کمک به یکپارچه شدن فعالیت‌ها، مسیری برای تبدیل شدن به سازمان تراز را ترسیم می‌کند و در حقیقت والاترین هدف پیاده‌سازی استانداردها هموار می‌شود.

شرکت فولاد مبارکه یکی از شرکت‌هایی است که مدیران آن از بدو تاسیس با به‌کارگیری دانش روز دنیا و پیاده‌سازی استانداردهای جهانی، سیاست‌گذاری‌های خود را در جهت تولید محصولات کیفی به کار گرفته اند. این شرکت با توسعه‌های کمی و کیفی توانسته‌ است امروز نام خود را به عنوان بزرگ ترین فولادساز خاورمیانه تثبیت کند و در زمره ۵۰ فولادساز برتر دنیا قرار گیرد.

ادامه همین مسیر موجب شد در چهاردهم اسفند سال ۱۳۹۷، این شرکت موفق به دریافت بالاترین سطح جایزه ملی فناوری و نوآوری شود. فولاد مبارکه اولین شرکتی بود که در سال ۹۷ این جایزه را به خود اختصاص داد و تاکنون تنها ۳ شرکت دیگر قادر به کسب این جایگاه شده اند.

جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری چیست؟

جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری با همکاری ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجمن مدیریت فناوری و نوآوری برگزار می‌شود. حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به این جایزه اعتبار بیشتر بخشیده است.

هدف این جایزه ارائه مدل بلوغ، برای ارتقاء قابلیت‌های فناوری و نوآوری در سازمان‌ها است. شرکت ها و سازمان‌ها باید بتوانند با شناخت چالش‌های خود در هر مرحله، گام‌هایی به‌سوی رقابت‌پذیری پایدار بردارند. می‌توان گفت این مدل در جهت ارزیابی عناصر نظام ملی نوآوری و طراحی اکوسیستم مناسب برای توسعه فناوری و نوآوری درکشور طراحی شده است.

تاریخچه جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری

تا کنون ۷ دوره جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری برگزار شده است که طی این ۷ دوره، بیش از ۳۰۰ سازمان در کشور بر اساس این مدل ارزیابی شده‌اند که فولاد مبارکه توانست در ششمین دوره برگزاری این جایزه ملی موفق به کسب تندیس برنزین این رویداد مهم گردد.

در سال ۹۷ برای سه طیف «بنگاه‌های صنعتی و خدماتی»، «شرکت‌های کوچک فناوری‌محور و دانش‌بنیان» و «شرکت‌های هلدینگ» این جشنواره برگزار شد و بر اساس نتایج مورد تأیید کمیتۀ ارزیابی جایزه، برای نخستین بار پس از شش سال، در ارزیابی‌های این دوره دو شرکت حائز امتیاز لازم برای اکتساب تندیس برنزین از سطوح رقابتی جایزۀ ملی مدیریت فناوری و نوآوری ایران شدند که فولاد مبارکه توانست در این سال با کسب امتیازهای لازم از کمیتۀ ارزیابی تندیس همایش را دریافت کند.

تحقیق و پژوهش، اولویت فولاد مبارکه

کسب چنین جایزه‌ای نشان دهنده توجه فولاد مبارکه به تحقیق و پژوهش در حوزه مدیریت فناوری و نوآوری است. نمود این نگاه در بومی‌سازی بیش از ۸۰ درصد قطعات استفاده شده در خطوط تولید این شرکت کاملا واضح است. از سویی چنین سیاست‌هایی موجب شده تا با بالا رفتن کیفیت و کمیت محصولات علاوه بر سودآوری پایدار، این شرکت در چرخه رقابت با بسیاری از فولادسازان بزرگ دنیا باقی بماند.

کسب جوایز متعدد در سال‌های گذشته از سوی فولاد مبارکه بیانگر تعهد مدیران این شرکت به پیاده‌سازی الگوها و استانداردهای بین‌المللی است. این موضوع در رسیدن فولاد مبارکه به جایگاه کنونی و تولید بیش از ۷۰ درصد فولاد صنعتی کشور نقش به سزایی را داشته است.

 

دیدگاهتان را بنویسید