از شتاب رشد نرخ قراضه کاسته شد
دنیای معدن: قیمت قراضه وارداتی به ترکیه ظرف دومین روز از هفته جاری همچنان افزایش یافت؛ تقاضا برای خرید محمولههای بیشتری از این محصول از سوی فولادسازان ترکیه برای تحویل در ماه فوریه و مارس محرک این رشد قیمتی بود.
به گزارش «دنیای معدن»، پلتس، بهای قراضه وارداتی به ترکیه را در روز سهشنبه ۲۴ژانویه با ثبت رشد روزانه یکدلاری برابر ۴۱۰دلار بهازای هر تن اعلام کرد.
به گفته منابع پلتس در این روز، یک معامله برای قراضه HMS با مبدا ایالاتمتحده آمریکا به قیمت ۴۱۱دلار بهازای هر تن تحویل ترکیه و یکمعامله برای قراضه شریدر با نرخ ۴۳۰دلار بهازای هر تن تحویل ترکیه منعقد شد. این معاملات توسط فروشنده تایید شد.
با این حال، متقاضیان قراضه در ترکیه از خرید این محصول با مبدا اروپا با نرخی بالا خودداری میکنند؛ چرا که معتقدند این محصول در کشورهای این منطقه بدون مشتری است و عدمخرید میتواند به کاهش بهای قراضه با مبدا اروپا منجر شود. برخی منابع بهای هر تن قراضه وارداتی به ترکیه با مبدا کشورهای اروپایی را برابر ۴۰۵ تا ۴۰۷دلار بهازای هر تن ارزیابی کردند.
اما برخی دارندگان اروپایی قراضه امیدوارند که رشد تقاضا برای این محصول برای تحویل در ماههای فوریه و مارس زمینه رشد بهای محصولاتشان را ظرف هفته آینده مهیا کند.
میلگرد صادراتی ترکیه بدون تغییر نرخ معامله شد
همچنین پلتس، بهای میلگرد صادراتی این کشور را در روز سهشنبه ۲۴ ژانویه بدون تغییر نرخ روزانه برابر ۶۸۵دلار بهازای هر تن ارزیابی کرد. به این ترتیب فاصله قیمتی میان قراضه و میلگرد در این روز به ۲۷۵دلار رسید که این رقم یکدلار کمتر از فاصله قیمتی میان این دو محصول در روز قبل بود. این موضوع بیانگر فشار بیشتر بر فولادسازان ترکیه و کاهش حاشیه سود آنهاست.
احتمال ورود قراضه روسی به بازار ترکیه نیز میتواند به کاهش بهای این محصول تحویل ترکیه کمک کند. در حالی که صادرات قراضه از روسیه به ترکیه ممنوع بود، مقامات این کشور مجوز صادرات محدود محصول را برای تامینکنندگان قراضه در روسیه به مدت ۶ماه از ابتدای ژانویه تا پایان ژوئن ۲۰۲۳ صادر کردند. البته صادرات این محصول شامل عوارض صادراتی میشود. در عین حال برخی فولادسازان ترکیه به دلیل چالش در پرداخت هزینه خرید، تمایلی به خرید از دارندگان قراضه روسیه ندارند. مجموع این موارد باعث میشود تا دارندگان قراضه روسیه برای فروش محصول خود چارهای جز ارائه تخفیف نداشته باشند. این موضوع سیگنال کاهشی برای بازار قراضه در ترکیه به ارمغان میآورد.
دیدگاهتان را بنویسید