250562

گرمای رینگ فولاد در پایان سرمای دی

دنیای معدن- راضیه احقاقی : حجم فروش شمش فولاد در رینگ صنعتی بورس‌کالا ظرف دی‌ماه نسبت به ماه قبل کاهش ۴۰درصدی داشت؛ این در حالی بود که ظرف دی‌ماه ۱.۵‌درصد بر قیمت شمش فولاد افزوده شد. در حالی که رکود در بازار محصولات نهایی فولادی، افت حجم معاملات فولاد را به همراه داشت، بازگشت انتظارات تورمی به مسیر رشد، عامل صعود قیمت‌ها به‌رغم کاهش تقاضا شده و به این ترتیب رینگ فولاد به شکل آهسته و پیوسته در مسیر رکود تورمی قدم برمی‌دارد.

به گزارش دنیای معدن، بررسی روند معاملات رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران ظرف دی‌ماه امسال، از اثرگذاری سیگنال ارزی بر روند داد‌‌‌وستدها حکایت دارد. در حالی که ظرف هفته‌‌‌های ابتدایی دی‌ماه رینگ فیزیکی در آرامش نسبی به سر می‌‌‌برد، بازگشت نرخ ارز به مسیر افزایشی و صعود تا سقف کانال قیمتی 53‌هزار تومان ظرف روزهای پایانی این هفته به رونق این بازار انجامید. درواقع صعود نرخ ارز در بازار آزاد و واهمه از تثبیت آن در این کانال قیمتی باعث شد تا عزم معامله‌‌‌گران برای خرید مواد اولیه جدی شود.

رقابت 21 درصدی در رینگ آهن‌‌‌اسفنجی

رینگ آهن‌‌‌اسفنجی ظرف روز پایانی دی‌ماه رونقی مجدد به خود گرفت. در حالی که ظرف هفته قبل (شنبه 23دی‌ماه) آهن‌‌‌اسفنجی با میانگین رقابت 9درصدی و با نرخی در محدوده 12‌هزار و 271تومان معامله شد، همین محصول ظرف روز شنبه 30دی‌ماه با میانگین رقابت 21درصدی و نرخ 13‌هزار و 88تومان به فروش رفت. روز گذشته 59‌هزار تن آهن‌‌‌اسفنجی با قیمت پایه‌‌‌ای برابر 11‌هزار و 455تومان در رینگ صنعتی بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران عرضه شد که برای این محصول تقاضایی بالغ بر 122‌هزار تن به ثبت رسید و در نهایت به فروش تمامی 59‌هزار تن محصول با میانگین قیمت 13‌هزار و 880تومان انجامید. کاهش حجم عرضه در شرایطی که انتظارات تورمی در بازار افزایشی است، رونق معاملات آهن‌‌‌اسفنجی را رقم زد. کاهش حجم عرضه ظرف روز پایانی ماه معلول اتمام سهمیه عرضه ماهانه واحدهای احیا و کاهش تولید به دلیل محدودیت انرژی بود و همزمانی آن با ایجاد جریان افزایشی در بازار آزاد ارز باعث شد تا بر هیجان رینگ آهن‌‌‌اسفنجی ظرف روز پایانی دی‌ماه افزوده شود.

فروش فولاد 40‌درصد آب رفت

در حالی اولین ماه از زمستان امسال به پایان رسید که بالغ بر 404‌هزار تن شمش فولاد با میانگین قیمتی 18‌هزار و 882تومان از رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران مورد معامله قرار گرفت. این رقم نسبت به حجم فروش شمش فولاد از این بازار ظرف آذرماه امسال کاهش حدود 40درصدی داشت. افت حجم عرضه و عقبگرد قابل ملاحظه در تقاضا برای شمش فولاد به کاهش حجم فروش این محصول از رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران انجامید. در حالی که کاهش تولید آهن‌‌‌اسفنجی به دلیل محدودیت در تامین انرژی، افت تولید و عرضه شمش فولاد را رقم زد، رکود در بخش محصولات نهایی نیز از رونق رینگ شمش فولاد به شکل مضاعفی کاست.

به‌ شکل معمول زمستان فصل رکود سنتی در رینگ محصولات زنجیره آهن و فولاد کشور است. کاهش فعالیت‌‌‌های ساختمانی در این فصل سال باعث می‌شود تا رینگ مقاطع طویل فولادی با کاهش تقاضا مواجه شود. تضعیف تقاضا در رینگ محصولات نهایی به حلقه‌‌‌های میانی زنجیره فولاد نیز سرایت می‌کند و افت حجم فروش در بخش شمش فولاد را به همراه دارد. ظرف دی‌ماه امسال بالغ بر 821‌هزار تن شمش فولاد در رینگ صنعتی بورس‌کالا عرضه شد که برای آن تقاضای 740‌هزار تنی به ثبت رسید و در نهایت به فروش 404‌هزار تن شمش فولاد از این بازار انجامید. همچنین ظرف آذرماه امسال یک‌میلیون و 320هزار تن شمش فولاد عرضه شد که برای آن تقاضای یک‌میلیون و 180هزار تنی به ثبت رسید و در نهایت به فروش 676‌هزار تن شمش فولاد از این بازار انجامید.

در حالی که رکود سنتی در بازار محصولات فولادی زمینه عقبگرد تقاضا برای شمش فولاد در معاملات بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران را ظرف هفته‌‌‌های ابتدایی دی‌ماه به همراه داشت، ایجاد جریان صعودی کم‌‌‌سابقه در بازار آزاد ارز ظرف روزهای پایانی دی‌ماه باعث شد تا معاملات شمش و محصولات فولادی ظرف هفته پایانی دی‌ماه رونقی دوباره به خود بگیرد. در حالی که ظرف دی‌ماه امسال از حجم فروش شمش فولاد در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران کاسته شد، قیمت‌ها عمدتا در مسیر صعود حرکت کردند. میانگین نرخ فروش هر کیلوگرم شمش فولاد از رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران ظرف دی‌ماه برابر 18‌هزار و 882تومان بود؛ این در حالی بود که ظرف آذرماه همین محصول با میانگین قیمت 18‌هزار و 605تومان به فروش رفته بود. به این ترتیب در حالی که 40‌درصد از حجم فروش شمش فولاد در رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران کاسته شد، میانگین نرخ فروش این محصول رشد 1.4درصدی را به ثبت رساند. همچنین ظرف هفته‌‌‌ پایانی دی‌ماه میانگین نرخ فروش شمش فولاد از این بازار به کانال 19‌هزار و 100تومان صعود کرد که این رقم بیشترین بهای فروش این محصول از این بازار در بازه سه‌ماهه و پس از روزهای پایانی مهرماه بود.

تثبیت در کانال 13‌هزار تومان

بررسی روند ماهانه معاملات آهن‌‌‌اسفنجی در رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران از فروش 428‌هزار تن محصول در این بازار ظرف دی‌ماه حکایت دارد. این در حالی است که ظرف این ماه 453‌هزار تن محصول در این بازار عرضه شده بود. البته میزان تقاضا در این رینگ به مراتب بیشتر از عرضه بود و ‌فروش‌نرفتن 25‌هزار تن آهن‌‌‌اسفنجی در این بازار ظرف دی‌ماه به ابطال یکی از معاملات به دلیل رقابت هیجانی متقاضیان بازمی‌گردد. میانگین نرخ فروش هر کیلوگرم آهن‌‌‌اسفنجی از رینگ فیزیکی بورس‌کالا ظرف دی‌ماه به 13‌هزار و 200تومان رسید. این در حالی است که ظرف آذرماه نیز واحدهای احیای کشور نسبت به عرضه 447‌هزار تن آهن‌‌‌اسفنجی در رینگ صنعتی بورس‌کالا اقدام کردند که برای این میزان محصول تقاضایی بالغ بر 704‌هزار تن به ثبت رسید و در نهایت کل محصول عرضه‌شده با میانگین قیمت 12‌هزار و 854تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رفت. به این ترتیب ظرف دی‌ماه حدود 2.7‌درصد بر نرخ فروش آهن‌‌‌اسفنجی از رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران افزوده شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید