253066

دامپینگ فولادسازان چینی با استمرار بحران مسکن

دنیای معدن- راضیه احقاقی : کاهش تقاضای داخلی، فولادسازان چینی را به سمت دامپینگ سوق داد. به این ترتیب در شرایطی که حجم صادرات محصولات فولادی چین ظرف ماه آوریل نسبت به دوره مشابه قبل رشدی ۳۰‌درصدی داشت؛ گردش مالی حاصل از صادرات این بخش در ماه آوریل نسبت به دوره مشابه قبل افتی ۱۰‌درصدی را به‌ثبت رساند. البته بخشی از این کاهش ارزش صادرات محصولات فولادی چین به‌رغم رشد حجم صادرات مربوط به کاهش قیمت پایه در بازه سالانه بود؛ اما این تنها بخشی از ماجرا بود؛ فولادسازان چینی که با رکود سنگین مصرفی در بازار مصرف داخلی مواجه هستند برای کسب سهم از بازارهای صادراتی به ارائه تخفیف روی‌آورده‌‌‌‌اند و این موضوع خود را در افت حجم فروش‌ها نمایان کرده‌است.

البته بخشی از این کاهش ارزش صادرات محصولات فولادی چین به‌رغم رشد حجم صادرات مربوط به کاهش قیمت پایه در بازه سالانه بود؛ اما این تنها بخشی از ماجرا بود؛ فولادسازان چینی که با رکود سنگین مصرفی در بازار مصرف داخلی مواجه هستند برای کسب سهم از بازارهای صادراتی به ارائه تخفیف روی‌آورده‌‌‌‌اند و این موضوع خود را در افت حجم فروش‌ها نمایان کرده‌است.

 

بحران مسکن چین میلگردی‌‌‌‌ها را مجبور به زیرفروشی کرد

کاهش فروش خانه در چین در ماه آوریل ادامه یافت؛ در این شرایط سیاستگذاران چینی برای حمایت از اقتصاد این کشور چاره‌‌‌‌ای جز افزایش حمایت از بازار مسکن را ندارند.  بر اساس داده‌های اولیه شرکت اطلاعات املاک چین، ارزش فروش خانه‌‌‌‌های نوساز از 100 شرکت بزرگ املاک و مستغلات در این کشور برای ماه آوریل نسبت به دوره مشابه قبل حدود 45‌درصد کاهش داشت و به 312‌میلیارد یوآن معادل 43.1‌میلیارد دلار رسید. این در حالی بود که ارزش فروش خانه نوساز در این کشور ظرف ماه مارس نیز افتی 46‌درصدی را در بازه سالانه به‌ثبت رسانده بود. در عین‌حال میزان ارزش معاملات مسکن انجام‌شده توسط این 100 شرکت برتر چینی در ماه مارس نسبت به دوره مشابه قبل 13‌درصد افت داشت.  میلگرد در معاملات آتی بازار داخلی چین کانال قیمتی 3‌هزار و 500 یوآنی را از دست داد و تا کف کانال قیمتی 3‌هزار و 411 دلار تا اواسط ساعات کاری روز 15 مه عقب نشست؛ این رقم کمترین بهای فروش این محصول در بازه حدودا یک ماهه و تقریبا پس از 11 آوریل بود. به این ترتیب بازده میلگرد در بازه ماهانه منفی 0.7‌درصد و بازده آن در بازه سالانه منفی 6‌درصد شد.  تقاضای داخلی پایین و ظرفیت مازاد کارخانه‌‌‌‌های فولادی، عامل مهم این عقبگرد قیمتی در بازار آهن و فولاد بوده‌است؛ در این شرایط فولادسازان چینی برای فروش محصول به صادرات بیشتر روی‌آوردند. مقامات برزیل و ترکیه معتقدند که چین برای کسب سهم از بازارهای فولاد این منطقه به دامپینگ روی‌آورده است. ادعایی که با داده‌های حجم و ارزش فروش صادرات فولاد این کشور مطابقت دارد.

حزب حاکم چین ‌درصدد جبران زیان

حزب کمونیست چین پس از انتشار داده‌های منفی از بازار مسکن چین و تاثیر آن بر صنایع گسترده‌ای نظیر بخش فولاد متعهد شد با بررسی کارشناسی به ارائه راهکاری مطلوب برای مقابله با موجودی مازاد مسکن در این کشور برسد. کاهش نرخ بهره از جمله مهم‌ترین سیاست‌های مدنظر چینی‌‌‌‌ها برای مقابله با شرایط کنونی است.  2024 سومین سال‌پیاپی است که رکود در بازار مسکن چین ادامه‌دار شده و بر دومین اقتصاد برتر جهانی تاثیر گذاشته‌است. بحران نقدینگی درمیان شرکت‌های توسعه‌‌‌‌دهنده املاک در چین ادامه‌دار شده‌است، با این‌وجود با توجه به‌وفور خانه‌‌‌‌های نوساز بدون متقاضی و وفور پروژه‌های نیمه‌‌‌‌کاره ساخت مسکن در چین؛ امید چندانی برای بهبود وضعیت وجود ندارد.  در این شرایط بر اساس گزارش خبر‌‌گزاری شینهوا، حزب کمونیست چین، دولت‌های محلی، توسعه‌‌‌‌دهندگان و موسسات مالی را موظف کرده تا به وظایف خود برای تضمین تحویل خانه‌‌‌‌ها پایبند باشند. سنگ‌‌‌‌آهن عیار 62‌درصد وارداتی به چین نیز ظرف روز گذشته با نرخ 166 دلار و 65‌سنت به ازای هر‌تن معامله شد، این رقم کمترین نرخ فروش این محصول در بازه 2 هفته اخیر بود، با این‌وجود همچنان سنگ‌‌‌‌آهن از کف کانال قیمتی 99 دلار به ازای هر‌تن که در ابتدای آوریل برای این محصول به‌ثبت رسیده بود؛ فاصله بسیاری دارد. دورنمای بدبینانه از ساخت‌‌‌‌وساز داخلی زمینه‌‌‌‌ساز تضعیف بازار آهن شد؛ اما بهبود بازار خارجی توانست بخشی از این زیان را جبران کند و به این ترتیب سنگ‌‌‌‌آهن وارداتی به چین توانست از کف قیمتی فاصله معناداری بگیرد.