254797

مسیر صعودی عملکرد تولید و فروش شرکت فولاد سنگان

دنیای معدن: رشد و توسعه صنعت فولاد در کشور موضوعی است که همواره بر اهمیت آن تاکید شده است. با این حال، تحقق چشم‌اندازهای ترسیم‌شده برای این صنعت، مستلزم رشد و توسعه متوازن حلقه‌های زنجیره فولاد و تامین پایدار مواد اولیه این صنعت است؛ موضوعی که طبیعتا در حلقه‌های بالادستی زنجیره فولاد رقم می‌خورد. از طرف دیگر، مزیت‌های نسبی کشور در زمینه منابع معدنی نیز عاملی است که بر اهمیت رشد و توسعه صنعت فولاد در کشور می‌افزاید.

روی ریل صعود

 شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان نیز از جمله شرکت‌هایی است که اساسا با رسالت تامین مواد اولیه صنعت فولاد به ویژه کنسانتره و گندله، به این عرصه ورود کرده است. این شرکت به عنوان تامین‌کننده اصلی مواد اولیه شرکت فولاد مبارکه شناخته می‌شود و شاید همین موضوع برای درک اهمیت جایگاه این شرکت در زنجیره فولاد کافی باشد؛ اگرچه که شرکت فولاد سنگان در تامین مواد اولیه چندین شرکت دیگر فعال در این زنجیره نیز نقش‌آفرین است.  

شرکت فولاد سنگان یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان مواد اولیه صنعت فولاد ایران به شمار می‌آید و نقش انکارناپذیری را در تامین نیاز کشور به گندله ایفا می‌کند، به طوری که عنوان بزرگترین شرکت صنعتی شرق کشور را نیز یدک می‌کشد. این شرکت که در ابتدا با هدف تامین پایدار بخشی از گندله مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه تاسیس شد، در حال حاضر از واحدهای گندله‌سازی و کنسانتره‌سازی خود، هر یک به ظرفیت 5 میلیون تن در سال، بهره‌برداری می‌کند. گفتنی است که در چشم‌انداز شرکت فولاد سنگان برای سال 1404، تولید 5/7 میلیون تن کنسانتره و گندله هدف‌گذاری شده است. اگرچه شرکت فولاد سنگان رسالت خود را تامین مواد اولیه می‌داند، اما از انجام طرح‌های توسعه‌ای و ایجاد زیرساخت‌ها نیز غفلت نکرده و به طراحی اقدامات گسترده‌ای در این زمینه پرداخته است که می‌توانند در آینده‌ای نزدیک، اهداف و چشم‌انداز‌های تولید در این شرکت را محقق سازند.

 شرکت فولاد سنگان در این حوزه، به حمل ریلی 14 هزار و 600 تن محصول توسط 139 واگن در هفتم آذرماه 1402 باز می‌گردد. 

بنابراین روشن است که شرکت فولاد سنگان چه نقش موثری در زنجیره تامین مواد اولیه صنعت فولاد ایفا می‌کند. البته باید توجه داشت که این شرکت طرح‌های توسعه‌ای قابل توجهی را با هدف نقش‌آفرینی بیشتر در صنعت فولاد و خلق ارزش پایدار تعریف کرده است که از مهمترین آن‌ها می‌توان به طرح 2 میلیون و 500 هزار تنی کنسانتره هماتیتی (به عنوان بزرگترین و مدرن‌ترین کارخانه کشور در نوع خود) و به طور متقابل، طرح افزایش ظرفیت 2 میلیون و 500 هزار تنی کارخانه گندله‌سازی اشاره کرد که علاوه بر بهره‌گیری از تکنولوژی جدید و حفظ منابع سنگ‌آهن کشور، ظرفیت تولید این شرکت را به 7 میلیون و 500 هزار تن کنسانتره و گندله افزایش می‌دهد و چشم‌اندازهای ترسیم‌شده برای این شرکت را نیز تحقق می‌بخشد. بنابراین تعریف و اجرای این طرح‌های توسعه‌ای، گام بلندی در مسیر ارتقای جایگاه شرکت فولاد سنگان در صنعت فولاد به شمار می‌آید و می‌تواند نقش‌آفرینی این شرکت در زنجیره تامین این صنعت را پررنگ‌تر از امروز کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید