255924

گل گهر و تکمیل زنجیره فولاد/ افزایش تولید در حلقه‌های بالادست، جدیت در توسعه پایین دست

دنیای معدن: شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با در اختیار داشتن منابع معدنی جایگاه نخست تولید گندله و کنسانتره کشور را در اختیار دارد. این موضوع باعث شد تا تکمیل زنجیره فولاد و تولید محصولات فولادی با ارزش افزوده بیشتر در برنامه این مجموعه قرار بگیرد.

تدوین نقشه راه کارشناسی شده با تامین زیرساخت های لازم می تواند میزان بهره وری در واحدهای اقتصادی را افزایش داده و سهم آنها در GDP کشور را ارتقا دهد. 

 

این موضوع باعث شد تا در سال های اخیر، واحدهای صنعتی و معدنی نیز در کنار نقش آفرینی در چشم اندازهای تدوین شده خود به سراغ برنامه های توسعه ای درون سازمانی بروند.

 

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر از مجموعه هایی است که برای افزایش چابکی و اثر گذاری خود چشم انداز 1410 را تدوین و در دستور کار قرار داد. اما روند فعلی اجرای پروژه ها و همچنین تعریف برنامه های جدید نشان می دهد، این مجموعه سرعت توسعه خود را افزایش داده و شاید بتواند پیش از زمان یاد شده به اهداف پیش بینی شده دست پیدا کند.

 

تا به امروز گل گهر اصلی ترین تولید کننده مواد اولیه زنجیره فولاد یعنی کنسانتره و گندله است. دسترسی به منابع معدنی در کنار کیفیت بالای تولید باعث شده تا سهم این مجموعه در تامین نیاز داخلی افزایش و در کنار آن در صادرات نیز خوش بدرخشد. 

 

اما در پی تکمیل زنجیره ارزش فولاد در این مجموعه،  نقش گل گهر در حال تغییر است و در دیگر حوزه ها نیز در حال توسعه و افزایش سهم از بازار است. افزایش تولید در حلقه های بالادستی باعث شد تا این مجموعه توسعه در پایین دست را با جدیت و برای رسیدن به ارزش افزوده بیشتر دنبال کند. 

 

رشد در تولید آهن اسفنجی در سال گذشته بی شک منجر به افزایش تولید در حلقه فولاد می شود. در همین زمینه پروژه تولید ورق هات شارژ به ظرفیت 3 میلیون تن در دستور کار است که پیش بینی می شود در سال آینده به بهره برداری رسیده و تولید در آن آغاز شود. 

 

تولید به روش هات شارژ می تواند به میزان قابل توجهی در کاهش مصرف انرژی موثر باشد. درنتیجه گل گهر با بهره برداری از این پروژه می تواند بر بحران های انرژی غلبه کند. 

 

اما از سویی دیگر بهره برداری از این پروژه می تواند در درآمدهای مجموعه نیز اثر گذار باشد. ورق یکی از محصولات پر مصرف در صنایع پایین دستی است که با توسعه صنایعی همچون خودرو سازی و لوازم خانگی میزان تقاضا افزایش یافته و حالا بهره برداری از چنین طرح هایی می تواند علاوه بر تامین نیاز، از ارزبری نیز جلوگیری کند. در نتیجه درآمد این مجموعه که در سال گذشته با رشد قابل توجهی همراه بوده می تواند در سال 1404 با رشد بیشتری همراه شود. 

 

به نوعی گل گهر در اجرای طرح های توسعه ای خود به سراغ شناسایی نیازهای بازار می رود و با تکمیل پروژه های بالادستی خود سهم خود را در حلقه محصولات با ارزش افزوده بیشتر، افزایش می دهد. 

 

در کنار این موضوع بهره برداری از طرح های جدید، میزان اشتغال در مجموعه گل گهر را افزایش می دهد که خود نقش بسزایی در توسعه اجتماعی منطقه دارد. همچنین نباید فراموش کرد که این مجموعه برای افزایش بهره وری خود باید همکاری با شرکت های دانش بنیان را افزایش داده تا بتواند از به روز ترین تکنولوژی ها استفاده کند.

 

 درواقع بخش عمده ای از توسعه یاد شده با تکیه بر دانش بومی رقم می خورد که در سال های اخیر گل گهر  توانسته استفاده زیادی از آن داشته و عمده نیاز های خود را در داخل کشور تامین کند. 

 

با ادامه چنین روندی توسعه در منطقه گل گهر با سرمایه گذاری این مجموعه سرعت گرفته و «کگل» در سال های آینده در تولید محصولات فولادی نیز پیش رو خواهد بود. در اختیار داشتن مواد اولیه با کیفیت نیز دلیل دیگری است که توان رقابتی این مجموعه افزایش پیدا کرده و درآمدهای داخلی و صادراتی آن افزایش پیدا کند. 

تیتر۲۰

دیدگاهتان را بنویسید