یو.اس. استیل در انتظار ناجی
دنیای معدن: در روزهای گذشته اخبار بسیاری پیرامون خرید شرکت آمریکایی یو.اس.استیل منتشر شد. اخباری که ظاهرا تا این لحظه به حقیقت مبدل نشده است. به جز موانع فنی، مساله مخالف سیاستمداران آمریکایی با این ادغام بسیار جدی است.
به گزارش دنیای معدن، کارگران فولاد در 12 دسامبر 2024 در کلیرتون، پنسیلوانیا، در تجمعی برای حمایت از فروش شرکت یو.اس. استیل به نیپون استیل مشارکت کردند.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، پس از مخالفت اتحادیه کارگران فولاد ایالات متحده با معامله خرید شرکت یو.اس. استیل به قیمت ۱۴.۹میلیارد دلار توسط شرکت نیپون استیل ژاپن و نگرانیها درباره تاثیر این معامله بر امنیت ملی، تصمیم به لغو آن گرفت. موضوعی که روی انگیزه ادغام و اکتساب در آمریکا اثری سوء به جای گذاشته است. در این باره، جو بایدن در سخنان خود تاکید کرد که تولید فولاد و کارگران فولادی ستون فقرات کشور هستند و صنعت فولاد داخلی برای حفظ امنیت ملی و زنجیرههای تامین حیاتی است. وی اظهار کرد که صنعت فولاد آمریکا مدتهاست با شیوههای تجاری ناعادلانه مواجه است و با افزایش تعرفهها بر واردات فولاد از چین، اقداماتی برای حمایت از این صنعت انجام داده است. بایدن افزود که خرید یک تولیدکننده بزرگ فولاد آمریکایی توسط یک شرکت خارجی، ریسکهایی برای امنیت ملی ایجاد میکند، بنابراین اقدام به لغو این معامله کرده است. وی همچنین گفت که ممانعت از مالکیت خارجی بر شرکتهای فولادی آمریکایی به منظور حفاظت از منابع قدرت ملی و امنیت کشور صورت گرفته است.
شرکت یو.اس. استیل که زمانی نماد قدرت صنعتی آمریکا بوده است، سال گذشته با چالشهایی مانند ناتوانی در تامین مالی برای نوسازی کارخانههای پرهزینه خود مواجه شد. این شرکت تلاش داشت با فروش شرکت به رقیب ژاپنی خود، نیپون استیل، از ورشکستگی و تعطیلی کارخانههایش جلوگیری کند، اما این اقدام با مخالفت رئیسجمهور بایدن روبهرو شد.برخلاف حمایت اتحادیه کارگران فولاد از این تصمیم جو بایدن، این دو شرکت با انتقاد از دخالت دولت فدرال در فرآیند معامله، با شکایت از دولت آینده این پرونده را به دادگاه کشاندهاند. فولاد آمریکا و نیپون استیل در شکایتی که ارائه کردند، ادعا کردهاند که بررسی «کمیته سرمایهگذاری خارجی» تحت تاثیر مخالفت طولانیمدت بایدن با این معامله قرار گرفته است و این موضوع حق بررسی عادلانه را از آنها سلب کرده است.
آنها از دادگاه فدرال تجدیدنظر خواستند که تصمیم بایدن را لغو کند تا بتوانند بازنگری جدیدی برای تکمیل این ادغام انجام دهند.وزیر خزانهداری ریاست «کمیته سرمایهگذاری خارجی» را بر عهده دارد، کمیتهای که سرمایهگذاریهای خارجی در شرکتهای آمریکایی و دیگر معاملات را از نظر مسائل امنیت ملی بررسی میکند. در حالت عادی، کمیته مستقیما در مورد پروندهها تصمیمگیری میکند یا توصیههایی به رئیسجمهور ارائه میدهد، اما در مورد نیپون استیل و فولاد آمریکا، این کمیته به اجماع نرسید و تصمیم به بایدن واگذار شد. این کمیته به ندرت معاملات کشورهای عضو گروه هفت، از جمله ژاپن، را رد میکند.وزیر خارجه ژاپن، تاکشی ایوایا، در یک برنامه تلویزیونی در شبکه عمومی اناچکی اعلام کرد که در جلسهای با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، گفته است تصمیم بایدن برای مسدود کردن این معامله به دلایل امنیت ملی بسیار تاسفبرانگیز است. ایوایا گفت: «زمینه گستردهتر اتحاد ژاپن و ایالات متحده بسیار مهم است و ضروری است که این معامله بهگونهای مناسب مدیریت شود تا از ایجاد اختلال در آن جلوگیری شود. ژاپن بزرگترین سرمایهگذار در ایالات متحده است. نگرانیهای گستردهای در میان جامعه تجاری وجود دارد و من همچنان از آمریکا خواهم خواست که این نگرانیها را برطرف کند.»
آماندا مالکوفسکی، سخنگوی یو.اس. استیل، در بیانیهای گفت: «نیپون استیل و یو.اس. استیل همچنان معتقدند که این معامله بهترین مسیر برای تامین آینده یو.اس. استیل است و ما از حقوق خود برای دستیابی به این هدف بهشدت دفاع خواهیم کرد.»
یو.اس .استیل در دوران اوج خود، بزرگترین تولیدکننده فولاد در جهان بوده است. اما در سال ۲۰۲۳، در رتبه ۲۴ جهانی قرار گرفت، که فاصله زیادی با شرکتهایی مانند بائو چین و نیپون استیل داشت، بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، این شرکت اخیرا شاهد رشد دوبارهای بوده است، که بخشی از این رشد به دلیل تلاشها برای محافظت از آن در برابر رقابتهای جهانی بوده است. تعرفههایی که در دوران نخست ریاستجمهوری ترامپ اعمال شد و افزایش تقاضای فولاد، که تا حدی ناشی از رونق ساختوساز در اوایل این دهه بود، قیمت فولاد را به رکوردی بیسابقه رساند و بهبود وضعیت مالی یو.اس. استیل را تسهیل کرد. با این حال، این شرایط نتواست نگرانیها درباره بقای بلندمدت این شرکت را رفع کند.این شرکت در مقایسه با رقبای خارجی و داخلی در اتخاذ فناوری «مینیمیلها» که از نظر انرژی کارآمدتر و مقرونبهصرفهتر از کارخانههای سنتی است، کندتر عمل کرده است. کارخانههای بزرگ فولاد را از سنگآهن و کک، که از زغالسنگ استخراج میشود، تولید میکنند. این در حالی است که کارخانههای کوچک، قراضه فولاد را در کورههای الکتریکی ذوب میکنند که فرآیندی سریعتر و ارزانتر است.آلدن ابوت، پژوهشگر ارشد مرکز مرکیتوس در دانشگاه جورج میسون، گفت: «یو.اس. استیل در زمینه مدرنسازی کار خوبی انجام نداده است. اگر تعرفهها نبود، این شرکت سالها پیش از بین رفته بود.» فولاد آمریکا ادعا کرده است که نیپون تنها خریدار مایل و قادر به سرمایهگذاریهای بزرگ در چند کارخانه فولاد و حفظ مشاغل است. این شامل حداقل ۱ میلیارد دلار برای ارتقای «کارخانه مون ولی» در نزدیکی پیتسبورگ و ۳۰۰ میلیون دلار برای بازسازی یک کوره بلند در کارخانه گری ورکز در گری، ایندیانا است.
اما اتحادیه قدرتمند فولادکاران، که نماینده ۱۱ هزار کارمند فولاد آمریکا است، با ادغام نیپون به شدت مخالفت کرده است. این اتحادیه نیپون را به تجارت غیرقانونی و بدرفتاری در تعاملات با اتحادیه متهم کرده است.
شرایط معامله میان فولاد آمریکا و نیپون استیل برای آینده پیچیده به نظر میرسد. جو بایدن و دونالد ترامپ، هر دو مخالفت خود را با خرید فولاد آمریکا توسط شرکت ژاپنی اعلام کردهاند. این مخالفتها بهویژه در جریان انتخابات نوامبر، که ترامپ در آن پیروز شد، به دلیل نیاز هر دو به جلب حمایت اتحادیهها شکل گرفته است.
بنابراین، شرایط دشواری پیش روی این معامله قرار دارد؛ چرا که لغو ادغام با نیپون استیل میتواند روند پیشرفت آن را تحت تاثیر قرار دهد و چشمانداز این معامله را در آینده به چالش بکشاند.
دیدگاهتان را بنویسید