260233

معرفی محصول جدید خوارزمی، کاتالیست گوگردزدایی اکسایشی

دنیای معدن: همزمان با دومین نمایشگاه ایران پتروکم 1403 (Iran PETROCHEM 2025)، و در خلال همایش جانبی این نمایشگاه محصول جدید شرکت دانش بنیان گسترش فناوری خوارزمی معرفی شد.

به گزارش دنیای معدن از روابط عمومی خوارزمی، در این مراسم که با حضور متخصصان و دست اندرکاران صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی کشور برگزار شد، خانم دکتر صیفی کار به معرفی کاتالیست‌های گوگردزدایی اکسایشی (Oxidative Desulfurization [ODS]) از تولیدات جدید شرکت خوارزمی پرداختند و اطلاعات مرتبط با آن در اختیار مراجعه کنندگان این مراسم و رسانه های تخصصی حوزه پتروپالایش و خبرگزاری ها قرار گرفت.

کاتالیست گوگردزدایی اکسایشی، محصول جدید خوارزمی به روش گوگردزدایی اکسایشی، روشی موثر در حذف ترکیبات گوگردی موجود در برش های مختلف نفتی است. همچنین می توان از این روش برای احیاء هیدروکسید سدیم (جریان کاستیک مستعمل) مورد استفاده در واحدهای مراکس که از کاستیک برای کاهش غلظت گوگرد و مرکاپتان های موجود در برش های هیدروکربنی استفاده می کنند، بهره برد. حذف ترکیبات مرکاپتانی از برش های نفتی مختلف و همچنین نفت خام با استفاده از فرآیندDMD امکان پذیر است که مراحل متعددی را در بر می گیرد.

دانش فنی تولید این کاتالیست، برای نخستین بار در ایران و به صورت یک کاتالیست هتروژن، توسعه داده شده است. نمونه این کاتالیست در کارخانه خوارزمی تولید و عملکرد آن طی تست های متعدد، در مقیاس آزمایشگاهی و همچنین پایلوت کانتینیوس آزمایشگاهی طراحی شده و با خوراک پالایشگاه های مختلف مورد ارزیابی کامل قرار گرفته است.

این کاتالیست که مراحل آزمایشگاهی و پایلوت خود را با استفاده از خوراک پالایشگاه های شیراز و تهران طی کرده است، با توجه به حجم مازوت انبار شده در کشور و معضل تامین سوخت کم گوگردِ مناسب برای مصارف مرتبط، از جمله سوخت کشتیرانی، از امکان تجاری شدن در پالایشگاه ها، پالایشگاه های کوچک (Mini Refineries) و مراکز مرتبط برخوردار است. شایان ذکر است که مجموعه گسترش فناوری خوارزمی، علاوه بر تولید این کاتالیست برای نخستین بار در منطقه، امکان ارائه لایسنس، طراحی پایه و تفصیلی واحد گوگرد زدایی اکسایشی را به عنوان راهکاری بهینه و همخوان با محیط زیست و توسعه پایدار جهت کاهش گوگرد انواع سوخت، دارد.

اکنون مفتخریم که اعلام کنیم این محصول استراتژیک که تولید آن حاصل تلاش نخبگان داخلی و متخصیص گسترش فناوری خوارزمی است، قابلیت تولید در مقیاس صنعتی را دارد و می تواند برای مصارف متعدد مورد استفاده قرار گیرد و سهمی قابل ملاحظه در کاهش آلودگی های زیست محیطی ایفا کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید