برنامه مهم فولاد اکسین برای غلبه بر ناترازی انرژی
دنیای معدن: شرکت فولاد اکسین برای غلبه بر بحران انرژی دو طرح در حوزه تامین برق در دستور کار دارد که میتواند به تولید پایدار منجر شود.
به گزارش دنیای معدن، بحران انرژی در صنعت فولاد، به ویژه کمبود برق و گاز، یکی از مهم ترین مشکلاتی است که باعث کاهش تولید و افزایش هزینه های این صنعت شده است. کارخانه های فولاد برای فرآیندهایی مانند ذوب، ریختهگری و نورد به مقادیر زیادی انرژی نیاز دارند.
قطعی مکرر برق و محدودیت های تأمین گاز باعث شده بسیاری از کارخانه های فولاد در دوره های اوج مصرف، ظرفیت تولید خود را کاهش دهند یا بهطور موقت تعطیل شوند.
این محدودیت ها باعث شده تا صنعت فولاد با خسارت بسیاری مواجه شود. نوسانات برق و قطعی های ناگهانی می توانند به تجهیزات صنعتی خسارت وارد کرده و هزینه های تعمیر و نگهداری را افزایش دهند. همچنین محدودیتهای انرژی باعث کاهش تولید و در نتیجه کاهش توان تأمین سفارشات داخلی و خارجی شده است.
درنهایت برای توقف این خسارت ها شرکت های فولادی به سراغ احداث نیروگاه های خود تامین رفتند. فولاد اکسین یکی از مجموعه هایی است که استراتژی غلبه بر ناترازی را تدوین کرده و در دستور کار قرار داده است. یکی از ضرورت هایی که این مجموعه ساخت نیروگاه را در دستور کار قرار داده است حفظ بازار صادراتی است. فولاد اکسین به 18 کشور دنیا ورق های API که محصولی استراتژیک است به سراغ مقابله با بحران انرژی رفته است. از سویی دیگر این مجموعه یکی از واحدهای مهم فولادی برای تامین نیاز صنایعی ای همچون نفت و گاز است.
این در حالی است که در سال جاری با توجه به ناترازی انرژی و قطعی برق و گاز فولاد اکسین ۱۰۰ هزار تن از تولید ۸۵۰ هزار تنی خود را از دست داده است.
حال این مجموعه برای مقابله با بحران انرژی در سال آینده به سراغ سرمایه گذاری در حوزه برق رفته است. بر همین اساس ۷۵۰ میلیارد تومان برای احداث یک نیروگاه خود تأمین با ظرفیت ۲۲ مگاوات انجام شده تا وابستگی این مجموعه به شبکه برق سراسری را کاهش دهد.
همچنین، فولاد اکسین برای جلوگیری از توقف تولید در زمانهای قطعی گاز، پروژهای برای احداث ایستگاه سوخت جایگزین (SNG) در دست دارد.
با بهره برداری از نیروگاه خود تامین، از ۷۵۸ ساعت توقف خط تولید (بر اساس توقفات سال ۱۴۰۳) جلوگیری خواهد شد. همچنین با بهره برداری از ایستگاه سوخت جایگزین امکان تأمین سوخت مورد نیاز برای ادامه فعالیت های تولیدی در شرایط بحرانی فراهم می شود.
همچنین با بهره برداری از این دو پروژه از توقف تولید جلوگیری شده و همین موضوع می تواند راندمان تولید و تحویل سفارشات را افزایش دهد.
از سویی دیگر تأمین انرژی پایدار باعث بهینهسازی مصرف سوخت و برق شده و هزینههای تولید هر تن فولاد کاهش پیدا میکند. همچنین به دلیل کاهش وابستگی به سوختهای پرهزینه و جریمههای مربوط به مصرف بیش از حد انرژی، سودآوری شرکت افزایش خواهد یافت.
در کنار این موارد، این دو پروژه باعث اشتغالزایی مستقیم برای ۴۵ نفر و ایجاد فرصت های شغلی غیرمستقیم در بخش های تأمین انرژی، نگهداری و پشتیبانی می شود. با تأمین پایدار انرژی، ظرفیت تولید شرکت افزایش خواهد یافت و فرصت های توسعه ای جدید در بخش های پایین دستی زنجیره فولاد فراهم می شود.
در نهایت با اجرای این دو طرح فولاد اکسین گامی مهم در راستای غلبه بر بحران انرژی بر می دارد که می تواند به واسطه آن سهم خود در بازارهای صادراتی را افزایش داده و ارز آوری بیشتری از محل فروش ورق های API داشته باشد. به طور کلی بهره برداری از نیروگاه و ایستگاه سوخت جایگزین، فولاد اکسین را به یکی از پیشروترین شرکت های فولادی در مدیریت بحران انرژی تبدیل می کند. این پروژه ها نهتنها از توقف تولید جلوگیری کرده، بلکه هزینه های عملیاتی را کاهش و توان رقابتی شرکت در بازارهای داخلی و بینالمللی را تقویت می کند.
تیتر۲۰
دیدگاهتان را بنویسید