233093

رئیس انجمن مس ایران مطرح کرد:

توانایی تولید یک میلیون تن کاتد مس در افق ۱۴۰۴

دنیای معدن-بهرام شکوری گفت: در حال حاضر کمتر از ۳۰۰ هزار تن کاتد مس در کشور تولید می‌شود، اما با توسعه ذخایر، اکتشافات و استخراج، تولید یک میلیون تن مس در افق ۱۴۰۴ قابل پیش بینی است.

به گزارش دنیای معدن، آقای بهرام شکوری در گفتگویی با اشاره به هدف گذاری جهانی تولید مس در افق ۲۰۵۰ افزود: براساس پیش بینی‌های صورت گرفته، تولید مس در دنیا تا سال ۲۰۵۰ باید به چهار برابر میزان فعلی که بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن کنسانتره می‌باشد، برسد و کشور ما نیز به دلیل قرار گرفتن در کمربند آلپ_هیمالیا که ۱۲ و نیم درصد آن در ایران قرار دارد، باید سهمی از ۴ برابر شدن تولید جهانی مس داشته باشد.

 

وی با اشاره به ضرورت برنامه ریزی برای سهیم شدن ایران در تولید جهانی مس افزود: برای سهم بردن از میزان تولید جهانی مس در افق ۲۰۵۰ باید هم اکتشاف و استخراج را توسعه دهیم و هم ذخایر و معادن جدید را در کلاس جهانی کشف کنیم که در حال حاضر کشف معادن جدید توسط انجمن ملی مس و بخش خصوصی، در حال انجام است و معادن مسی که اخیراً در سیستان و بلوچستان کشف شده در این راستا بوده است.

 

رئیس انجمن مس ایران با اشاره به هدف گذاری تولید مس در افق ۱۴۰۴ گفت: در افق ۱۴۰۴، تولید ۸۰۰ هزار تن مس پیش بینی شده است و اگر ذخایر معدنی و اکتشافات را توسعه دهیم و به تبع آن بتوانیم کارخانه‌های فرآوری بیشتری را ایجاد کنیم، می‌توان سقف تولید یک میلیون تن کاتد مس را برای ۱۴۰۴ در نظر گرفت.

 

وی با انتقاد از روند فعلی تولید مس در کشور گفت: در حال حاضر کمتر از ۳۰۰ هزار تن مس در کشور تولید می‌شود که اگر این روند ادامه یابد هدف گذاری ۱۴۰۴ محقق نخواهد شد.

 

شکوری با بیان اینکه بخش معدن به خصوص در حوزه مس با توجه به حذف سوخت‌های فسیلی و رفتن به سمت تکنولوژی‌های نوین آینده روشنی دارد، تاکید کرد: اگر بتوان ظرفیت‌های معدنی در حوزه مس را توسعه داد با توجه به افزایش قیمت جهانی مس، می‌توان حداقل ۱۰ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور، در کنار اشتغال، توسعه تولید و توسعه مناطق کمتر توسعه یافته ایجاد کرد.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر بخش عمده‌ای از کاتد مس به دلیل توسعه نیافتن صنایع پایین دستی صادر می‌شود، گفت: دولت باید صنایع پایین دستی از جمله سیم و کابل و سایر صنایع‌ های‌تک را که از محصولات مس استفاده می‌کنند، توسعه دهد و مشوق‌هایی نیز برای فعالان اقتصادی ایجاد کند تا به بخش مس ورود کنند تا هم در توسعه صنایع بالادستی معادن و صنایع معدنی کاتد مس فعال شوند و هم در صنایع پایین دستی ورود پیدا کنند تا بتوانند میزان صادرات کاتد مس را به واسطه توسعه صنایع پایین دستی کاهش دهند.

 

دیدگاهتان را بنویسید