معدن مس مشگینشهر نیمه نخست ۱۴۰۴ بهرهبرداری میشود
دنیای معدن: معاون امور معادن و صنایع معدنی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به صدور ۱۵ پروانه اکتشافات معدنی گفت: از جمله این معدنها معدن مس صاحب دیوان است که در مشگینشهر واقع شده است و پیشبینی میشود نیمه نخست ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
به گزارش دنیای معدن، فریبرز شجاع اظهار کرد: در بخش اکتشافات معدنی تاکنون ۱۵ پروانه صادر شده در بخشهای مختلف داریم که مهمترین آنها بخش فلزاتی مانند سرب، مولیبدن، مس، نقره و پلیمتال بوده و رویکرد ادارهکل نیز این است که بر روی مواد راهبردی که برای استان مهم است، متمرکز شویم.
وی افزود: در مجموع ۶۰ درصد پروانهها در بخش فلزی و ۴۰ درصد سایر مواد است که از سوی بخش خصوصی سرمایهگذاری میشود و تلاش داریم به سمت اکتشافات عمقی برویم، چرا که به طور معمول فلزات در عمق واقع میشوند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: از جمله آنها میتوان به معدن مس صاحب دیوان در مشگینشهر اشاره داشت که آخرین برآورد ۳۷۰ میلیون تن کانسنگ مس، مولیبدن و قسمتی هم طلا است.
شجاع عنوان کرد: تا کنون ۳۵ هزار میلیارد ریال در این معدن سرمایهگذاری شده است و با توجه به اینکه مواد استحصالی به دلیل خلوص پایین ۰.۲۲ تا ۰.۲ درصدی فاقد توجیه اقتصادی است، در کنار معدن یک واحد کنسانتره مس نیز در دست احداث است که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیشبینی میشود که نیمه اول ۱۴۰۴ به مرحله بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به اینکه معدن مس هنوز در مرحله باطلهبرداری است، گفت: در فاز اول ورودی کارخانه فرآوری یک میلیون تن و ۴۰ هزار تن خروجی با عیار تا ۲۲ درصد خواهد داشت؛ در حال حاضر میزان اشتغال خود شرکت و مجموعههای پیمانکاری که در قسمتهای مختلف مشغول به کار هستند، ۴۱۴ نفر است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اضافه کرد: این معدن مس در شمال غرب کشور پس از معدن مس سونگون دومین معدن بزرگ است که از نظر اشتغال، ارزش افزوده و صنایع وابسته تاثیری قابل توجه در مسیر توسعه اقتصادی تاثیر خواهد داشت.
شجاع گفت: همزمان با کار استخراج و فعالیت واحد کنسانتره، عملیات اکتشاف هم ادامه خواهد یافت و از همین رو احتمال افزایش ذخیره وجود دارد و پیشبینی این است که در فاز نهایی میزان اشتغالزایی آن به چیزی بین ۸۰۰ نفر تا یک هزار نفر برسد.
وی با اشاره به پیشبینی اجرای فازهای بعدی گفت: شرکتهای بخش خصوصی که در بحث اکتشاف فعال هستند، در منطقه نیاز هم به یک ذخیرهای رسیدهاند که در مرحله حفاری، کُرگیری و نمونهگیری است و منتظر پایان عملیات و دریافت گزارش نهایی و اعلام نتیجه هستیم تا با توجه آزمایشهایی که انجام دادند و مدلی که از ذخیره به دست آمده، بررسی و پس از تایید اعلام شود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: ادامه داد: علاوه بر این در همان منطقه مشگینشهر و خلخال خوشبختانه بر اساس آلتراسیونها امیدواری داریم و احتمال اینکه که مواد معدنی فلزی جدیدی در پنج سال آینده کشف و به ذخایر موجود اضافه شود، بسیار بالا است و ممکن است در آن طلا و سایر فلزات به دست آید.
شجاع عنوان کرد: در مسیر خلخال- کوثر به عنوان مس درق هم محدودهای پیدا کردیم که البته نیازمند اکتشافات تکمیلی است و ذخیرهای در آن کشف شده است که سال آینده برایش پروانه بهرهبرداری صادر خواهد شد.
وی افزود: با توجه به اینکه هنوز اکتشاف آن کامل نشده، میزان ذخیره کنونی کم بوده و حدود ۶۰۰ هزار تن تخمین زده شده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل بیان کرد: بر همین اساس بسته سرمایهگذاری تعریف و مزایده برگزار میکنیم تا سرمایهگذاران شرکتهای توانمند واجد شرایط وارد کار شوند و از همین رو حدود پنج شرکت بزرگ تا کنون وارد مرحله سرمایهگذاری برای اکتشاف که در صورت به نتیجه رسیدن و پیدا شدن ذخیرهای قابل توجه، همانند معدن صاحب دیوان موجب توسعه اقتصادی استان خواهد شد.
به گفته شجاع، در حال حاضر ۱۹۵ واحد معدنی در نقاط مختلف استان اردبیل وجود دارد که از میان آنها ۱۳۰ واحد دارای پروانه بهرهبرداری با اشتغال یک هزار و ۴۰۰ نفر فعال است و سالانه ۱۹ ماده معدنی به میزان هفت میلیون تن و ارزش ۱۴ هزار میلیارد ریال از آنها استحصال میشود.
دیدگاهتان را بنویسید