ایجاد زیرساختها برای بازاریابی بهتر
دنیای معدن -امروز بخشی از مشکلات ما برای حضور در بازارهای صادراتی مربوط به بازاریابی میشود اما باید به این نکته توجه داشت که این موضوع تنها مشکل اصلی نبوده و موانع دیگری نیز در مسیر ورود به بازارهای صادراتی وجود دارد.
یکی از اصلیترین مشکلات حوزه محصولات معدنی در کنار موضوع بازاریابی، ایجاد زیرساختها است. این بدان معناست که در صورت نبود توجه لازم به ایجاد زیرساختهای اساسی در حوزه معدن و صنایع معدنی نمیتوانیم رقابت خوبی در بازارهای صادراتی داشته باشیم. ایجاد زیرساختهای اساسی جزو مباحثی است که به تحریمها یا رفع آنها ارتباطی ندارد.
البته در کنار ایجاد زیرساختها برای فروش محصولات معدنی در بازارهای صادراتی و یافتن بازارهای مختلف نیازمند ایجاد و نام نشان تجاری هستیم. در صورتی که در همین زمان نیز محصولات معدنی را با نام و نشان تجاری در بازارهای خارجی معرفی کرده و برای بازاریابی اقدامات اساسی انجام دهیم اما از دیدگاه قیمتی دارای مزیت رقابتی نباشیم بدون شک این اقدامات بیثمر خواهد بود.
از سویی در شرایط فعلی و دوران پساتحریم، حضور در نمایشگاههای مختلف، ارتباط با کانالهای فروش و مصرفکنندگان نهایی نیز منجر به فروش هر چه بهتر محصول خواهد شد. بدون شک واسطهها در زمینه فروش محصولات بهویژه محصولات معدنی سود خوبی بهدست میآورند، اگر ما بتوانیم ارتباط مستقیم با مصرفکنندگان ایجاد کنیم به نفع خریدار و فروشنده خواهد بود.
هرچند ایجاد کنسرسیوم فروش نیز از راهکارهای اساسی برای ورود به بازارهای مختلف است اما واقعیت این است که امروز بهدلیل رکود ایجاد شده در حوزه سنگآهن علاقهمندی چندانی برای ایجاد کنسرسیوم وجود ندارد. اما اعتقاد بر این است، ایجاد کنسرسیوم فروش در صورتی که شرایط کمی بهتر از وضعیت کنونی باشد، کمک بسیاری در ایجاد نام تجاری برای محصولات کرده و قدرت چانهزنی در بازار فروش را افزایش خواهد داد.
بهرام شکوری - رییس کمیسیون معدنی اتاق بازرگانی ایران
دیدگاهتان را بنویسید