223002

انقلابی در حوزه توسعه معادن خراسان جنوبی در حال شکل گیری است

دنیای معدن: استاندار خراسان جنوبی گفت: قرار است با استقرار متخصصان حوزه معادن کشور با اجرای طرح اکتشافی در چهار شهرستان خراسان جنوبی انقلابی عظیم رقم خورد.

به گزارش دنیای معدن ، حمید ملانوری شمسی صبح امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی ضمن تبریک ایام پر برکت میلاد پیامبر(ص) و امام جعفر صادق(ع) اظهار داشت: در ادامه فعالیت هایمان در حوزه اجرایی اخیرا شاهد چند اتفاق مهم در استان خراسان جنوبی بودیم و همچنین در 19 شهریور شاهد سفر پر خیر و برکت رئیس جمهور به استان خراسان جنوبی بودیم که سومین سفر استانی رئیس جمهور در قالب سفرهای استانی بود که این سفرها بسیار می توانند مفید باشد.

وی با بیان اینکه در قالب جمع بندی سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی نزدیک به 100 مصوبه انجام شده است که با دستورات جدی می توان منشا تحولات خوبی در استان شود افزود: در پرداخت دیون پیمانکاران در بخش های عمرانی جمع بندی شده و به مرکز ارسال کردیم که مقرر شده است دیون پرداخت شود و با تحقق این امر شاهد تحرکات خوبی در پروژه های عمرانی خواهیم بود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه تکمیل پروژه های نیمه تمام از دیگر برنامه های سفر رئیس جمهور به استان است ادامه داد: در یک مرحله پروژه های بالای 70 درصد و پروژه های 50 درصد را رصد کرده و بعد از جمع بندی به سازمان برنامه بودجه ارسال کردیم که همچنان پیگیری ها ادامه دارد.

ملانوری انتقال سوخت به استان، دو بانده کردن جاده ها، راه آهن، توسعه بخش کشاورزی، گلخانه ای، دامداری، حل و فصل مشکلات واحدهای تولیدی، توجه بیشتر به بخش بهداشت درمان، توجه به ورزش، رسیدگی به مشکلات و بخش آموزش و پرورش را جزو اولویت های خراسان جنوبی دانست که در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی مطرح شد و گفت: مصوبات سفر رئیس جمهور جمع بندی شده و در سطح استان و ملی ارسال و پیگیری می کنیم.

40 درصد معادن سنگ تزئینی استان زنجان غیر فعال است معادن سیستان و بلوچستان باید با تکیه بر ظرفیت نیروهای بومی فعال شوند مهمترین معضل معادن استان کرمانشاه وجود معارضان محلی و مخالفت دستگاه های ذیربط است

وی از روند شکل گیری و در جریان بودن ستاد قنوات در خراسان جنوبی پیرو دستور رئیس جمهور در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: در بخش معادن هم تاکنون پیگیری های زیادی کردیم چرا که معادن ذخایر استان محور اصلی توسعه است و طبق انجام تفاهم نامه که با معاون امور معادنی سازمان صمت، سازمان زمین شناسی و ایمیدرو امضا شد در این راستا طرح مطالعه اکتشاف مطالعات معادن، پهنه های معدنی استان در 4 شهرستان بیرجند، درمیان، خوسف و سربیشه با اعتبار 200 میلیارد تومانی به مدت یک سال منعقد شده است و در این مدت متخصصان زمین شناسی از نقاط مختلف کشور در چهار شهرستان ذکر شده مستقر می شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه تزریق بیش از 20 میلیارد تومان و مطالعاتی که در این چهار شهرستان و 85 روستا انجام می شود کمک می کند تا بعد از یک سال اطلاعات که به دست می آیند وضعیت ذخایر معدنی ما را روشن می کند.

ملانوری با بیان اینکه این طرح اکتشافی در چهل سال اخیر تاکنون انجام نشده است و به عبارتی انقلاب حرکت جدی در حوزه توسعه معادن استان انجام می شود گفت: در حال حاضر همه نیروه ها مستقر هستند و در کنار کار مطالعاتی که در حوزه معدن انجام می شود اعلام کردیم تا از حضور متخصصان استفاده شود و دانشجوها و محققان می توانند از این موقعیت حضور متخصصان کشوری استفاده کنند.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به فصل برداشت زرشک و سپس زعفران گفت: تعاون روستایی مراکزی برای خرید زرشک در استان دایر کرده است تا دغدغه زرشک کاران را کاهش داده و در قیمت پیشنهاداتی مطرح شده نقدهایی بود که درخواست شد قیمت را بالاتر ببرند و امید است محصول زرشک امسال بیشتر مدیریت شود و همچنین تعاونی تولیدکنندگان محصولات استراتژیک در استان خراسان جنوبی ایجاد شده است تا همه کشاورزان سهامداران تعاونی شوند و در تولید برداشت بازار فرآوری ورود جدی کند و در درازمدت منشا اثرات خوبی شود.

وی گفت: برای خرید زعفران هم دو کار مهم انجام و مقرر شد زعفران از کیلویی 11 میلیون تومان تا 20 میلیون و 400 تومان خریداری شود که در این راستا هزار میلیارد تومان از صندوق حمایت از بخش کشاورزی جذب کردیم و همه زعفران کاران می توانند محصول را تحویل و ظرف 5 روز پول را دریافت کنند که امید است دغدغه در زرشک و زعفران امسال کمتر باشد و با راه اندازی این تعاونی فرآوری و ارزش افزوده ایجاد شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی سهم آن چنانی در تولید پسته کشور ندارد اما از 31 استان کشور 27 استان در کاشت برداشت پسته نقش دارند چرا که پسته محصولی مهم، خاص، صادراتی و ارزآور است و بعد از نفت دومین کالای صادراتی در سالیان گذشته بوده که از انجمن پسته کشور دعوت شده تا آغازی بر توسعه محصول پسته، میزان کاشت برداشت فرآوری عرصه به بازار داشته باشیم و در آینده برای کشاورزی مفید باشد.

وی با اشاره به مرز ماهیرود گفت: این مرز همیشه فعال بوده و حتی یک روز هم تعطیل نشده است و مذاکراتی با تجار ایرانی و افغانستانی داشتیم تا داد و ستد بیشتر شود و مرز یزدان که سالیان سال تعطیل بود فعال شده و فعالیتش در قالب خرده فروشی است و روز به روز حجم مبادلات ما بالاتر می رود.

ملانوری افزود: برای توسعه سرمایه گذاری در استان ستاد توسعه خاوران راه افتاده است و بیش از 5 هزار میلیارد تومان تفاهم نامه سرمایه گذاری منعقد شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید