250981

کم اقبالی به رشته‌های معدنی، زنگ خطری که باید جدی گرفت

دنیای معدن: رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران، تعداد کم ِ ورودی در رشته‌های «معدن» و «زمین شناسی» را زنگ خطری برای منابع انسانی و نیروی انسانی بخش معدن کشور دانست.

به گزارش دنیای معدن، رضا بستامی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: باید در این خصوص چاره اندیشی کرد و این فقط وظیفه یک بخش نیست بلکه باید علاوه بر متولیان این بخش در حوزه صنعت و معدن که وزارت صنعت و معدن، نظام مهندسی، سازمان زمین شناسی و ایمیدرو است، حتما وزارت آموزش و پرورش، سازمان فنی و حرفه‌ای و وزارت علوم هم کمک کنند تا از این تهدید به سلامت عبور کنیم و تا چند سال آینده آنرا به فرصت تبدیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه شرایط گروه سنی نیرو‌های فعال در حوزه معدنی در ایده آل‌ترین حالت قرار دارد گفت: اکنون ۸۰ درصد نیروی فعال در حوزه معدنی بین ۳۰ تا ۵۰ سال سن دارند که بهترین حالت همین سن است.

بستامی درخصوص دانشگاه‌های زمین شناسی و معدن در سطح کشور گفت: ۱۴۲ دانشگاه در کشور در رشته «مهندسی زمین شناسی» و ۴۴ دانشگاه در رشته «مهندسی معدن» با همه گرایش‌های آن به تربیت نیروی انسانی مشغولند، که ظرفیت خوبی برای آموزش دانشجویان حوزه معدن محسوب می‌شود.

وی افزود: همچنین حوزه نظام مهندسی حدود ۵۰ هزار عضو دارد که حدود ۱۶ هزار عضو آن معدنی، حدود ۲۰ هزار عضو زمین شناس و هزار نفر متالوژ و ۳ هزارو ۵۰۰ نفر هم نقشه بردار هستند.

بستامی گفت: از این تعداد حدود ۱۰ هزار نفر پروانه اشتغال دارند و مابقی باید تحت عنوان کارورز کار کنند تا بعد از گرفتن پروانه به این حوزه‌ها اضافه شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید