رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران:
کشورهای منطقه در پی تصاحب جایگاه فولاد ایران در بازارهای جهانی هستند
دنیای معدن- رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه کشورهای منطقه به دنبال تصاحب جایگاه فولاد ایران در بازارهای جهانی هستند، گفت: تداوم آرامش در بازار کشور لازم است تا همکاری بیشتر دولت و تشکلها را شاهد باشیم.
به گزارش دنیای معدن، «ابراهیم جمیلی» امروز (سهشنبه) در نشست خبری در محل نمایشگاههای بین المللی تهران افزود: فولاد همواره نقش بزرگی در اقتصاد کشور داشته و امروز یکی از مزیت های مهم کشور در ایجاد اشتغال، تولید و صادرات است.
وی بیان داشت: دولت همواره بر حضور پر رنگ بخش خصوصی برای کمک به اقتصاد کشور تاکید داشته و دارد.
جمیلی تاکید کرد: بهترین و مهمترین کار، اعتماد به تشکلها و بخش خصوصی است که در حقیقت پیشران اقتصاد کشور هستند و به این ترتیب دولت نیز هزینه های کمتری را در تصمیمگیریها خواهد داشت.
وی گفت: در زنجیره فولاد، از معدن گرفته تا صنایع پایین دستی، کارخانجات مختلفی فعالیت میکنند و با یکدیگر تفاوت دارند و منافع همه کارخانجات بزرگ و کوچک و متوسط باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران یادآور شد: امروز بیشتر بخش زنجیره فولاد، بومیسازی شده و به دنبال داخلیسازی هرچه بیشتر قطعهسازی در آن هستیم، امروز تشکلهای زنجیره تولید فولاد معتقد به اتحاد بیشتر این تشکلها برای افزایش تولید و صادرات و ایجاد اشتغال هستند.
وی ادامهداد: معتقدیم اگر پیش از اعلام رسمی دستورالعمل ها و شیوه نامه ها، نظر رسمی تشکلها و فعالان اقتصادی پرسیده شود میتواند کمک حال اقتصاد کشور باشد.
در این نشست «مهرداد اکبریان» رئیس انجمن سنگ آهن ایران اظهار داشت: زنجیره فولاد و حمایت از حلقههای مختلف آن، در جهت مصالح ملی است.
وی تاکید کرد: ما علاقمند به قیمتگذاری دستوری نیستیم و بورس را راهکار مناسبی برای تنظیم بازار می دانیم.
اکبریان تاکید کرد: دولت باید به تقویت زیرساختهای بورس کالا بپردازد و شاید نیاز است که بورس تخصصی در زمینه معادن و فلزات در کشور ایجاد شود.
وی بیان داشت: از حدود دو سال پیش تشکیل شورای عالی آهن و فولاد در کشور را با حضور همه بخشهای زنجیره فولاد پیگیر هستیم و اینکه دولت و مجلس آن را به رسمیت بشناسند که در این صورت، ضمانت اجرایی برای قوانین و بخشنامههای دولت و مجلس نیز خواهد بود.
بخشنامههای خلقالساعه در دولتهای قبل، آفتی برای تولید
همچنین «احمد خوروش» رییس انجمن نوردکاران فولادی ایران در این نشست خاطرنشانکرد: دولت سیزهم در حالی که در ابتدای فعالیت با دو مشکل بزرگ تحریمها و تورم مواجه بود، اما برای رفع مشکلات و برونرفت از بحرانها تلاش وافری دارد.
این مقام صنفی ضمن پشتیبانی از اقدامات و فعالیتهای دولت، یادآور شد: در گذشته شاهد صدور دستورالعملها و بخشنامههای متعدد و گاهی اوقات خلقالساعه بودیم که فعالیتهای اقتصادی را با چالش و در برخی موارد شکستهایی مواجه میشد، اما امروز آماده همکاری کامل برای دولت برای تدوین شیوهنامههایی کامل و قابل اجرا هستیم تا نتایج مثبت برای رفاه جامعه به دنبال داشته باشد.
در ادامه، «آنوش رحام» دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی افزود: در حالی که وزیر صمت مبنای قیمتگذاری زنجیره فولاد را ریال اعلام کرده، اما همچنان شاهدیم قیمتگذاری بر اساس نرخهای جهانی و نرخ فوب اجرایی میشود.
وی بیانداشت: حتی قیمت فوب یک منطقه خارجی برای محصولات در نظر گرفته میشود، این در حالی است که هزینههای حمل و نقل بینالمللی تا ۴۰۰ درصد رشد داشته است و اینها با سیاستهای وزارت صمت تعارض آشکار دارد.
رحام، همچنین از محول شدن تنظیمگری در بازار به دلالان و معاملهگران در صورتی که کالا در بورس به فروش نرود انتقاد کرد و گفت: این مساله در تعارض با وظیفه رگولاتوری دولت است و سرگردانی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان را به دنبال داشته است.
در خاتمه این نشست، تشکلها با صدور بیانیهای بر لزوم فراهم کردن زمینه و بستر ویژه برای مشارکت تولیدکنندگان در راستای ارتقای توان نظام تولید کشور با رویکرد اشتغالزایی، صادرات و ارزآوری و حفظ و ارتقاء ارزش افزوده و قبل از هر چیز، تامین و تدارک بازار داخل کشور تاکید کرده و توزیع متوازن و عادلانه یارانههای پیدا و پنهان بخشهای مختلف تولید در سراسر زنجیره تولید فولاد متناسب با ارزش افزوده حاصل از فعالیت هر بخش از چرخه تولید فولاد را خواستار شدند./ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید