259985

برگزاری اولین نشست فولادشهرخوانی در فرهنگسرای امام رضا (ع)

دنیای معدن: اولین نشست فولادشهر خوانی با همکاری روابط عمومی ذوب آهن اصفهان، اداره میراث فرهنگی لنجان، بخشداری، شهرداری و شورای اسلامی فولادشهر، دانشگاه هنر اصفهان و شرکت عمران فولادشهر پنجشنبه ۲۰ دی در فرهنگسرای امام رضا (ع) با حضور جمعی از مقامات ، مسئولین و مدیران شهری فولادشهر برگزار گردید.

 شهر جدید فولادشهر با مساحتی بالغ بر 3113 هکتار، با جمعیتی حدود ۱۳۰ هزار نفر، قدیمی‌ترین شهر جدید احداث شده در کشور می باشد. احداث و مکان‌یابی شهر جدید فولادشهر که از وسیع‌ترین شهرهای جدید کشور به شمار می‌رود، هم‌زمان با طرح ایجاد مجتمع صنعتی ذوب‌آهن اصفهان به کمک متخصصان روسی در دهه 1340 آغاز شد.

فولادشهر راوی چهره معاصر شهرسازی ایران است

 در این نشست احمد فتحی رییس سازمان میراث فرهنگی لنجان اظهار داشت: فولادشهر یکی از نمونه های بارز میراث معماری و شهرسازی معاصر ایران بوده که در واقع بیانگر تداوم معماری گذشته کشورمان در عجین شدن با دوران مدرن است. از این رو لزوم شناخت آن برای نسل امروز بیش از پیش احساس می‌شود. ایجاد یک موزه مردم‌شناسی ضمن حفظ کیان و تاریخ این سرزمین می‌تواند باعث جذب گردشگر به شهر فولادشهر شود. فولادشهر به عنوان نمادی از توسعه صنعتی و شهرسازی مدرن در ایران مطرح شد، شهری که نه تنها محل سکونت کارگران و متخصصان بود، بلکه به عنوان یک قطب صنعتی و آموزشی نیز نقش مهمی در توسعه منطقه ایفا کرد.

 وی تصریح کرد: مساجد، خیابان‌ها، محله‌ها، خانه‌ها و کودکستان‌های این شهر هر یک روایتگر بخشی از هویت معماری تاریخی ایران در قالب چهره ای جدید هستند که تبیین و شناخت آن پیش زمینه هویت‌مندی و افزایش حس تعلق شهروندان و مخاطبان است.

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان لنجان افزود: مسجد جامع فولادشهر به سبب دارا بودن ویژگی‌های معماری معاصر یکی از بناهایی است که درصدد تهیه پرونده ثبت ملی آن هستیم تا پس از بررسی و تایید در فهرست آثار ملی ایران قرار گیرد.

در ادامه این نشست حسین ایزدی شهردار فولادشهر نیز طی سخنانی اظهار داشت: فولادشهر شهری سبز در میانه قطب فرهنگ و صنعت به دلیل همجواری با کارخانه ذوب آهن از اهمیت استراتژیکی خاصی برخوردارمی باشد. حضور اقوام مختلف با آداب و رسوم های مختلف در فولادشهر می تواند زمینه خوبی برای بروز فعالیت های فرهنگی و گردشگری باشد.

وی افزود: فولادشهر مانند هر شهر دیگری در مسیر رشد و توسعه خود با فراز و نشیب هایی روبرو بوده است، این شهر در ابتدا به عنوان یک شهر صنعتی برای اسکان کارکنان ذوب آهن طراحی شده بود و به همین دلیل در زمینه زیرساخت های فرهنگی و تفریحی با کمبودهایی مواجه بود، اگر چه در سال های اخیر تلاش هایی برای رفع این کمبودها صورت گرفته است. در کنار این چالش ها، فولادشهر از فرصت های بی نظیری برخوردار است، یکی از مهمترین فرصت ها وجود نیروی کار جوان و تحصیلکرده است . در واقع بسیاری از ساکنین فولادشهر را جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها تشکیل می دهند که می توانند نقش مهمی در توسعه شهر ایفا نمایند.

از دیگر سخنرانان این نشست محمودرضا ثقفی استاد رشته معماری دانشگاه هنراصفهان و مجید مرادیان معاون روابط عمومی ذوب آهن بودند،که به معرفی جایگاه ارزش های معماری و شهرسازی فولادشهر پردازند و در حاشیه آن نمایشگاهی از عکس‌های آرشیوی مربوط به شکل‌گیری هسته اولیه فولادشهر توسط روابط عمومی ذوب آهن اصفهان در معرض دید مخاطبان قرار گرفت.

 

دیدگاهتان را بنویسید