با حضور مدیر شبکهی آزمایشگاهی کشور در معاونت علمی و فنآوری اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان آهن و فولاد ایران افتتاح شد؛
چهارمین همایش آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد ایران به میزبانی شرکت فولاد خوزستان
دنیای معدن: همایش یادشده با حضور امیر یونسیان مدیر شبکهی آزمایشگاهی کشور در معاونت علمی و فنآوری اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان آهن و فولاد ایران و جمعی از فعالان این حوزه با استقبال محمد نیکوکار قائم مقام مدیرعامل در حوزه بهرهبرداری و جمعی از مسئولان و کارکنان گروه فولاد خوزستان و شرکتهای معدنی، فولادی و دانش بنیان کشور ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۴ در تالار شهید امتی شرکت فولاد خوزستان آغاز بهکار نمود.
به گزارش دنیای معدن از خبرنگار روابط عمومی، امیر یونسیان مدیر شبکهی آزمایشگاهی کشور در معاونت علمی و فنآوری اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: در شبکههای آزمایشگاهی کشور، توانمندسازیهایی در حوزه هوش مصنوعی، برنامه تامین و ساماندهی خدمات صنعتی، استانداردسازی و ارتقای سطح کار انجام شده است.
وی افزود: آزمایشگاه فولاد خوزستان عضو فعال آزمایشگاههای زنجیره به شماره میرود و این امر یک امتیاز در حوزه معدن و فولاد کشور می باشد. در معاونت علمی، رویکرد جدیدی وجود دارد که شرکتها در حوزه زیست بوم فنآوری ورود نموده و از این طریق شرکت ها می توانند در پیشرفت عملکرد مجموعه خود، موثر واقع شوند.
وحید یعقوبی، دبیر انجمن تولیدکنندگان آهن و فولاد ایران با تشکر از دست اندرکاران برگزاری همایش گفت: اجرای نمایشگاه جانبی و ارائه مقالات از موارد مثبت افزوده شده به چهارمین همایش آزمایشگاهها میباشد.
وی افزود: در سه دوره گذشته، کارگروههای مناسبی تشکیل شده و دستاوردهای خوبی رقم خورده است.
یعقوبی در سخنان خود با اشاره به دستگاه آنالیز آهن در شرکت فولاد خوزستان اظهار داشت: در این دوره سعی خواهد شد که آزمایشگاهها به سوی تولید آهن و فولاد کیفی حرکت نمایند.
یعقوبی تصریح نمود: صنعت فولاد کشور جزو معدود صنایعی است که توانسته به افق چشم انداز ۱۴۰۴ نزدیک شود. این در حالی است که زیرساختهای انرژی مورد نیاز صنعت از افق مورد نظر فاصله دارد.
وی افزود: فولاد خوزستان با رکورد ۱/۳ میلیون تن در سال ۱۴۰۱ با مصرف ۷ درصد از برق کشور به دلیل محدودیتهای ۵۰ درصدی انرژی بر صنعت فولاد، رقم بسیار بالایی از تولید و صادرات خود را از دست داده است.
یعقوبی خاطرنشان کرد: از دید ملی، نکته قابل توجه این خواهد بود که اگر توان تولید و صادرات این صنعت کاهش یابد، دیگر توان خدمات دهی به استان و کشور وجود نخواهد داشت.
وی در پایان با اشاره به برگزاری انتخابات تعیین اعضای هیات رئیسه کمیته و توصیه به حضور در آن، از برگزار کنندگان این همایش تشکر نمود.
محمد نیکوکار قائم مقام مدیرعامل در حوزهی بهرهبرداری و توسعه شرکت فولاد خوزستان در این مراسم گفت: اهمیت و رشد صنعت فولاد در کشور بر هیچکس پوشیده نیست. در ابتدا ظرفیت تولید فولاد ۱/۵ میلیون تن بوده و اکنون ظرفیت نزدیک به ۵۰ میلیون تن در کشور ایجاد شده است. در ابتدا برنامه ریزی برای تولید آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم، پس از آن پروفر و در حال حاضر از روش میدرکس استفاده میشود.
وی افزود: همزمان با توسعه تولید و منابع انسانی، آزمایشگاهها نیز توسعه یافت. تولید فولاد در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و وجود آزمایشگاههای مجهز تولید از نیازهای مهم در شرکتهای فولادی به شمار می رود.
نیکوکار با اشاره به ناترازی انرژی اظهار داشت: در سه سال گذشته، محدودیت و ناترازی انرژی در صنعت فولاد، زیان بسیاری را بر این حوزه تحمیل نموده است. در همین راستا اقدامات فراوانی از سوی فولاد خوزستان برای مدیریت بحران انجام شده است. به عنوان مثال با راهاندازی تصفیهخانه پساب صنعتی این مجموعه، سطح مصرف آب از رودخانه کارون، بسیار کاهش یافته است.
وی ابراز امیدواری نمود، با حمایت های موردنیاز، صنعت فولاد کشور به جایگاهی که شایستهی آن است، دست یابد.
محمد نیکوکار با تشکر از تمامی دست اندرکاران برگزاری چهارمین همایش ملی آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد، گفت: برگزاری چنین همایشها و نمایشگاههایی در پیشرفت و توسعهی صنعت فولاد کشور موثر است.
دیدگاهتان را بنویسید