222846

مهمترین معضل معادن استان کرمانشاه وجود معارضان محلی و مخالفت دستگاه های ذیربط است

دنیای معدن: داشتن معارضان محلی و مخالفت دستگاه های مرتبط مهمترین مشکل پیش روی واحد های معدنی استان کرمانشاه است.

به گزارش دنیای معدن، معادن ایران به طور عمده در مناطق کمتر توسعه یافته همچون استان کرمانشاه قرار گرفته که از تسهیلات و امکانات کمی برخوردار هستند.

مناطقی که معادن در آن وجود دارند با مشکلات زیادی مواجه هستند و گاهی حتی از ابتدایی ترین زیرساخت های اولیه از جمله راه، آب و برق و گاز و امکانات بهداشتی و خدماتی بی بهره هستند و این در حالی است که به طور نمونه 70 درصد ذخایر قیر طبیعی کشور در استان کرمانشاه وجود دارد.

یکی از مزیت های معادن برای اقتصاد کشور این است که معدن علاوه بر مالیات عمومی، مالیات بر ارزش افزوده و غیره، حقوق دولتی را نیز می پردازند که رقم قابل توجهی است.

با وجود همه مزیت های معدن در کشور، اما این بخش از سوی دولت ها به ویژه طی هشت سال گذشته به صورت خواسته یا ناخواسته مورد کم مهری قرار گرفته است در حالی است که معادن به نوعی مرغ تخم طلا برای کشور محسوب می شوند که نباید به کشتارگاه برده شوند.

در سال های اخیر با وجود همه شعارها هیچ طرح حمایتی در حوزه معادن نداشتیم و این روزها تحریم های داخلی بیشتر از تحریم خارجی به بخش معدن فشار وارد می کند که باید فکری برای حال و روز این بخش کرد.

طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف معدنی در استان خراسان جنوبی آغاز شدسومین جشنواره ایده های ارزش آفرین معدن وصنایع معدنی با حمایت شرکت مس برگزار شد

بخشی از این فشار ناشی از فرسوده شدن ماشین آلات حوزه معدن است که گاهی دو دهه از عمر آن ها می گذرد اما امکان نوسازی آن ها برای معدن داران فراهم نیست این در حالی است که در تمام دنیا از تجهیزات و ماشین آلات مدرن و به روز در معادن استفاده می شود.

نگرانی دیگری که اکنون در حوزه معادن وجود دارد پرداخت حقوق دولتی است که برای بسیاری از معادن که با رکود مواجه هستند بسیار دشوار و سنگین است.

این مشکلات در حالی است که معادن مواد اولیه بسیاری از کارخانجات بزرگ کشور را تأمین می کنند هر شغل معدنی بیش از 6 شغل دیگر را با خود به همراه دارد و از نظر تنوع معدنی ایران جزو بهترین کشورهای دنیا است پس نباید نسبت به این ظرفیت خدادادی بی توجه بود.

محسن دارابی رئیس صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه اظهار داشت: در نیمه نخست امسال 6 فقره پروانه بهره برداری در حوزه صنایع معدنی استان کرمانشاه، با سرمایه گذاری 273 میلیارد ریال صادرشده که اشتغال 50 نفر را به همراه دارد.

وی عنوان کرد: صنایع معدنی برای تأمین مواد اولیه خود به معادن وابسته هستند که از جمله این صنایع می توان به کارخانه های گچ، دانه بندی شن و ماسه، کاشی سازی و قطعات بتنی اشاره کرد.

دارابی افزود: همچنین در این مدت در حوزه معادن استان نیز 4 فقره پروانه بهره برداری معدن با میزان استخراج سالانه 350 هزار تن و اشتغال زایی 40 نفر صادر شده است.

وی با بیان اینکه در 6 ماهه امسال 10 فقره پروانه اکتشاف معدن نیز صادر شده است خاطرنشان کرد: مجوز های صادرشده مواد معدنی در 6 ماهه نخست امسال شامل سنگ مرمریت، منگنز و گچ است.

دارابی به فعال سازی سه معدن با اشتغال زایی بیش از 44 نفر طی امسال اشاره کرد و گفت: امسال مزایده 90 محدوده معدنی در استان برگزار شده که مراحل واگذاری معادن به برندگان در حال انجام است.

رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه عنوان کرد: استان کرمانشاه دارای 220 فقره پروانه بهره برداری معدن است که عمده ترین ذخایر معدنی استان شامل قیر طبیعی، سنگ مرمریت، دولومیت، سنگ لاشه، گچ و منگنز است.

وی به مشکلات و چالش های حوزه معدن نیز اشاره کرد و گفت: بخش عمده ای از ظرفیت های معدنی استان به دلیل داشتن معارضین محلی و مخالفت دستگاه های ذی ربط متوقف مانده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید