سهم ۷۰ درصدی معادن گرمسار از تولید نمک کشور تا کمبودهای زیرساختی شهرکهای صنعتی
دنیای معدن- سهم ۷۰ درصدی معادن گرمسار از تولید نمک کشور، افزایش ۶ برابری قیمت آب برای صنایع گرمسار، هزینهکرد ۹۹ درصدی وام صنایع در محل تعیینشده، فقدان امکانات زیرساختی در شهرکهای صنعتی و ظرفیت تولید خوراک دام، از مباحث مطرحشده فعالان اقتصادی غرب استان سمنان با حضور استاندار بود.
به گزارش دنیای معدن، نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در نشست هماندیشی محمدجواد کولیوند استاندار سمنان با فعالان اقتصادی گرمسار در سالن همایش فرمانداری این شهرستان گفت: سند توسعه این شهرستان باید با دانش کامل و استفاده از تجربه کارشناسان موفق در این حوزه تدوین شود.
یاسر عربی افزود: بار اشتغال و اقتصاد کشور بر دوش صنعتگران است باید با تسهیلگری موانع را از پیش پای آنها برداشت.
وی با اشاره به اینکه فعالیت اقتصادی شهرستان گرمسار به صنعت، کشاورزی، دامپروری و گردشکری تقسیم میشود، اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش عمده صنعت استان سمنان در گرمسار فعال است، باید نگاه ویژهای به این حوزه شود.
عربی با بیان اینکه ۵۲ درصد از صنایع استان سمنان در غرب استان مستقر است، ابراز کرد: بخشی از درآمد استان توسط صنعتگران گرمساری تامین میشود و نگاه ویژه به این حوزه یک سرمایهگذاری درست را محقق میکند.
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ۹۹ درصد از تسهیلات اعطایی به فعالان حوزه اقتصادی از جمله صنعتگران، کشاورزان و دامپروران و همچنین فعالان حوزه گردشگری در جای درست هزینه شد که بازدهی چندین برابری را به دنبال داشت.
وی تصریح کرد: میزان اختصاص اعتبارات براساس شاخص جمعیتی با توجه به اینکه گرمسار قطب کشاورزی، دامپروری و صنعت است، بهجا و درست نیست.
عربی با بیان اینکه بخش عمده مشکلات با تلاش و صرف فعل خواستن قابل حل است، ابراز کرد: استان سمنان به اندازه نیازش تولید برق دارد و کسری شهرهای دیگر را بر دوش میکشد.
وی با بیان اینکه حوزه صنعت با مشکلات عدیده روبرو است، افزود: ناترازی انرژی برای صنعتگران مشکلات زیادی ایجاد کرده است و آنها در انجام تعهدات خود با مشکل مواجه هستند.
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استقلال اداره صنعت، معدن و تجارت گرمسار و تبدیل به یکی از معاونتهای اداره کل صمت سمنان باید انجام شود تا مشکلات این حوزه تسهیل گردد.
وی به فعالیت تعاونیهای گاوداران، پرواربندان، مرغداران و گندمکاران در این شهرستان اشاره کرد و گفت: این مجموعههای اقتصادی هم اکنون درآمدزا شدهاند.
عربی به ناهماهنگیهای حوزه گردشگری بین بخش خصوصی و دولتی اشاره کرد و افزود: بخش خصوصی بیشتر فعالیت این حوزه را بر دوش دارد و باید مجموعه مدیریت میراث فرهنگی استان سمنان در این زمینه توجه ویژه داشته باشد.
فعالیت ۵۲ درصد صنایع استان سمنان در گرمسار
سرپرست فرمانداری گرمسار هم در این نشست با اشاره به فعالیت پنج صنعت رسمی و یک ناحیه صنعتی در ایوانکی و گرمسار، گفت: گرمسار یکی از شهرستانهای مهم کشور در حوزه صنعت است و ۵۲ درصد از صنایع سمنان در این شهرستان فعالیت دارند.
علی همتی با بیان اینکه گرمسار در بخش گردشگری نیازمند سرمایهگذاری است، اضافه کرد: صنعت گردشگری نوپا است و نیازمند توجه بیشتر مسوولان برای رونق، توسعه و اشتغال این شهرستان است.
وی ادامه داد: حیات شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان همیاری شهرداریها با اعتباری که از بابت فروش زمینها در اختیارشان قرار گرفته، مدیون صنایع گرمسار است.
همتی به نبود حتی یک سالن اجتماعات در شهرک صنعتی گرمسار اشاره کرد و گفت: ساخت ساختمان اداری با امکانات لازم از جمله نمازخانه خواسته صنعتگران این شهرستان محسوب میشود.
وی به استقرار شهرکهای صنعتی در کنار جاده اصلی تهران - مشهد اشاره کرد و گفت: سالانه تردد میلیونها زائر امام رضا(ع) از این محور انجام میشود اما هیچ محل استراحت و حتی سرویس بهداشتی در کنار این شهرکها ایجاد نشده است.
تولید سالانه ۲ هزار تن گوشت توسط عشایر گرمسار
نماینده عشایری شهرستان گرمسار نیز در این نشست گفت: این شهرستان در حوزه عشایری ۲۰۰ هزار راس دام مولد و ۷۰ هزار دام پروار دارد و سالانه ۲ هزار تن گوشت تولید میشود.
علیرضا یوردخانی افزود: بزرگترین کارخانه تولید خوراک دام عشایر کشور با ظرفیت ۴۰ هزار تن در این شهرستان ساخته شد که ۱۶ نوع خوراک در آن تولید میشود.
دیدگاهتان را بنویسید