رئیس صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی:
ماشینآلات تولید داخل با تسهیلات ۱۲ درصد در اختیار معادن قرار میگیرد
دنیای معدن- رئیس صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی گفت: این صندوق با ارائه یک فراخوان، ماشینآلاتی که طبق ادعای تولیدکنندگان در داخل تولید میشود را به معدنکاران پیشنهاد داده و متقاضیان با ثبت نام نسبت به انعقاد قرارداد با سازندگان داخلی با تسهیلات ۱۲ درصدی معرفی میشوند.
به گزارش دنیای معدن، مساله کمبود ماشینآلات معدنی سنگین و عدم وجود این خط تولید در داخل کشور، انجمنها و تشکلات حوزه معدن و ماشین آلات معدنی را بر آن داشت تا برای جبران این کمبود تمهیداتی اندیشیده بیندیشند.
در این راستا صندوق بیمه معادن طرحی را پیشنهاد داد که بر اساس آن، دستگاههای تولید داخل با تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
در راستای جزئیات این طرح و وضعیت کنونی آن با «فرید دهقانی» رئیس صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی به گفتوگو نشستیم.
وی درخصوص پیشنهادی که در جلسه هم اندیشی معدنیها برای تامین ماشین آلات معدنی ارائه شد به ایرنا گفت: پیشنهاد مطرح شده مربوط به آن دسته از ماشینآلاتی بود که در حال حاضر خط تولید آنها در کشور وجود ندارد؛ این در حالی است که بیش از ۸۵ درصد از تولیدات مواد معدنی توسط دستگاههایی انجام میشود که در داخل کشور تولید نشده و ادعایی نیز مبنی بر تولید این دسته از ماشینآلات در آیندهای نزدیک وجود ندارد.
دهقانی، این دسته از ماشین آلات معدنی را به عنوان نهاده تولید در بخش معدن تلقی کرد و افزود: اهمیت این ماشینآلات به گونهای است که باید با سیاستگذاریهایی جدی در کمترین زمان ممکن، بالاترین کیفیت و پایینترین قیمت در دسترس تولید کنندگان و معادن قرار بگیرد.
وی بیانداشت: براساس این پیشنهاد در صورتی که واردات ماشین آلات نو و زیر پنج سال ساختی که سابقه تولید داخل ندارند آزاد شود، صندوق بیمه معادن با ارائه یک فراخوان و تسهیلات ۸۰ درصدی، ماشین آلاتی که طبق ادعای تولیدکنندگان در داخل تولید میشود را به معدنکاران پیشنهاد داده و متقاضیان با ثبت نام نسبت به انعقاد قرارداد با سازندگان داخلی معرفی میشوند.
رئیس صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی ادامهداد: این فراخوان آماده شده و در روز دهم یا یازدهم آبانماه بر روی سایت قرار خواهد گرفت و همه متقاضیان بخش معدن که خواستار این دسته از ماشین آلات با تسهیلات ترجیحی حداکثر ۱۲ درصد هستند، میتوانند ثبت نام کنند.
وی مدعی شد: در حال حاضر هپکو برای تولید ۶۰۰ دستگاه ماشین آلات معدنی از تاریخی که فراخوان زده میشود به مدت یک سال اعلام آمادگی کرده است و متقاضیان میتوانند نسبت به خرید این ماشین آلات با پیش پرداخت ۲۰ درصد و تسهیلات ۱۲ درصد اقدام کنند.
دهقانی در پایان تاکید کرد: پس از قرار گرفتن فراخوان بر روی سایت و ثبت نام متقاضیان، میزان استقبال از این دسته از ماشین آلات مشخص خواهد شد و اگر میزان تقاضا بیش از ۶۰۰ دستگاه بود از دیگر تولیدکنندگان تقاضای تولید و تامین نیاز متقاضیان را خواهیم داشت، اما اگر استقبال کمتر از این میزان بود میتوان گفت این دسته از ماشین آلات برای آنها مزیت نداشته است.
وی اظهار داشت: در واقع باید تولیدات داخلی به گونهای باشد که حداکثر ارزش افزوده را در داخل کشور ایجاد کند و امیدواریم این طرح منجر به افزایش تولیدات داخلی در بخش ماشینآلات معدنی شود.
دیدگاهتان را بنویسید