مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اُپال کانی پارس؛ تحقق شعار سال، دستوری جدی برای فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی است
دنیای معدن: حسام مقدمعلی، مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اُپال کانی پارس پس از نشست نوروزی با سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در دفتر تهران این شرکت گفت: با توجه به مسئولیتهای تعیینشده برای تحقق شعار سال و تاکید مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، ما این شعار را نه تنها بهعنوان شعار، بلکه بهعنوان یک دستور جدی در نظر میگیریم و تلاش داریم تا با افزایش سرمایهگذاری در راستای ارتقای ظرفیت تولید کشور قدم برداریم. هدف گروه مبارکه این است که ظرفیت تولید کنسانتره را به بیش از ۲۱ میلیون کنسانتره را به بالای ۲۰ میلیون تن تا سال ۱۴۰۶ ارتقا دهیم.
به گزارش دنیای معدن، حسام مقدمعلی، مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اُپال کانی پارس پس از نشست نوروزی با سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در دفتر تهران این شرکت اظهار داشت: با توجه به مسئولیتهای تعیینشده برای تحقق شعار سال برای فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی و تاکید مدیرعامل گروه فولاد مبارکه ما نیز این شعار را نه تنها بهعنوان یک شعار، بلکه بهعنوان یک دستور جدی در نظر میگیریم. به همین دلیل، تلاش داریم تا با افزایش سرمایهگذاری در راستای ارتقای ظرفیت تولید کشور قدم برداریم. همانطورکه مستحضرید، در سال ۱۴۰۳ ظرفیت تولید کنسانتره در فولاد مبارکه حدود ۱۰.۷ میلیون تن بوده است، و ظرفیت تولید گندله به حدود ۱۸ میلیون تن، آهن اسفنجی به ۱۲.۵ میلیون تن و اسلب به ۱۱.۱ میلیون تن رسیده است.
وی افزود: برنامهریزیهای آینده فولاد مبارکه، به ویژه برای افق ۱۴۰۶، بر این اساس تدوین شده که ظرفیت تولید کنسانتره باید به بیش از ۲۱ میلیون تن کنسانتره برسد و گندله نیز به بالای ۲۰ میلیون تن ارتقا یابد. در راستای این اهداف، افزایش ظرفیت در زنجیره تولید سنگ آهن از اهمیت ویژهای برخوردار است. مجموعه فراوری معدنی اپال کانی پارس با سه شرکت زیرمجموعه خود، شامل اپال فولاد شرق، اپال پارسیان سنگان و فولاد سبزوار، در تمامی این زنجیره از استخراج سنگ آهن تا تولید آهن اسفنجی حضور دارد.
مقدم علی تکمیل کرد: از سال گذشته با مطالعه و برنامهریزی دقیق، هدف ما این بوده که این مجموعه که اخیراً تحت مالکیت فولاد مبارکه و بنیاد مستضعفان قرار گرفته، همسو با استراتژیهای کلان فولاد مبارکه پیش برود. برای تحقق این هدف، استراتژیهای تولید و کمیمحور فولاد مبارکه را دریافت کرده و سعی داریم سهم خود را در این برنامهها تعیین کنیم.
مدیرعامل شرکت اُپال کانی پارس گفت: در راستای تکمیل ظرفیتهای تولید، پروژه کارخانه ۲.۴ میلیون تنی تولید کنسانتره در اپال پارسیان سنگان در حال پیشرفت است. این پروژه که سال گذشته با تلاش همکاران محترم به ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسید، به امید خدا امسال به مدار تولید وارد خواهد شد. ظرفیت عملیاتی این کارخانه بیش از ۲.۴ میلیون تن است.
وی افزود: در خصوص افزایش ظرفیتها، خوشبختانه از ابتدای سال جاری و پس از رفع مشکلات ناشی از محدودیتهای گاز و برق، توانستهایم عملکرد تولید را به بیش از ظرفیت اسمی برسانیم. همچنین، در کارخانه کنسانتره موجود شرکت اپال پارسیان سنگان، برنامهریزیهایی برای افزایش ظرفیت کارخانه کنسانتره انجام شده و پروانه بهرهبرداری به ۳.۱ میلیون تن در سال ارتقا یافته است.
مقدم علی همچنین تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم در راستای افزایش ظرفیت تولید، رفع محدودیتهای ناشی از کمبود برق است. برای این منظور، فراخوانی برای جذب سرمایهگذار جهت احداث واحدهای خورشیدی در مجموعه فولاد سبزوار برگزار شده است. در این راستا، تلاش داریم تا با مشارکت بخش خصوصی، سرمایهگذاری لازم را برای رفع این مشکل و توسعه بیشتر ایجاد کنیم.
او تکمیل کرد: همچنین، با توجه به ماشینآلات و ظرفیتهای موجود در مجموعه اپال کانی پارس، سال گذشته یک کنسرسیوم بزرگ معدنی با حضور شرکتهای پیمانکاری توانمند و شرکت فولاد سنگان تشکیل دادیم که به عنوان یکی از بزرگترین کنسرسیومهای معدنی شرق کشور شناخته میشود. هدف این کنسرسیوم، ساماندهی پروژهها و همکاریهای داخلی و خارجی به منظور بهرهبرداری بهتر از ظرفیتهای معدنی منطقه است.
مدیرعامل شرکت اپال کانی پارس در پایان یادآور شد: در نهایت، با ذخایر بزرگ سنگ آهن در شرق کشور که بالغ بر ۲ میلیارد تن (در کلیه سطوح قطعی، احتمالی و ممکن) است، این منطقه میتواند نقش مهمی در تأمین نیازهای داخلی و همچنین ایجاد ارتباطات بینالمللی برای کشور داشته باشد. این اهداف و برنامهها بهویژه در راستای تأمین پایداری تولید فولاد مبارکه در آینده است و امیدواریم با همکاریهای مستمر، به این اهداف بزرگ دست یابیم.
دیدگاهتان را بنویسید