232400

معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان :

پروژه های تکمیل ظرفیت کمی و کیفی ذوب آهن اصفهان امسال انجام می شود

دنیای معدن: مهرداد تولاییان معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان در همایش راهبردی مدیران و کارشناسان ذوب آهن اصفهان که سه شنبه ۳۰ فروردین ماه در تالار آهن برگزار شد، تولیدات بخش های مختلف شرکت را در سال ۱۴۰۰ چنین برشمرد : نسبت تولید آگلومره در مقایسه با سال قبل ۱۰۳ درصد،کک خشک ۱۰۱ و چهار دهم درصد،چدن مذاب ۱۰۹ درصد،فولادخام ۱۰۴ درصد و در بخش محصولات نوردی نیز ۱۰۷ درصد بود و در مجموع نسبت تولید محصولات اصلی نیز ۱۰۸ درصد در مقایسه با سال قبل بوده است.

وی با اشاره به اینکه برخی از اعداد عنوان شده، بهترین رکوردهای تاریخ ذوب آهن اصفهان قلمداد می شوند،افزود : در سال گذشته بهترین رکورد چدن مذاب با عدد ۲ میلیون و ۷۶۸ هزار تن رقم خورد و همچنین در تولید روزانه چدن مذاب عدد ۹۷۹۳ تن ثبت گردید،بیشترین تولید شمش چدن را در سال ۱۴۰۰  و در تاریخ ذوب آهن با عدد ۲۲۱ هزار تن داشتیم،بیشترین مقدار تولید کک خشک با عدد یک میلیون و ۲۲۳ هزار تن به ثمر نشست،رکورد  تعداد ذوب با دو کنورتور در بخش  فولادسازی در یک شبانه روز با ۶۱ ذوب و تولید ۲۱۰۰ تن میلگرد ۱۶ در یک شبانه روز از جمله رکوردهایی هستند که در سال ۱۴۰۰ با همت کارکنان محقق گردیدند.  

صادرات یک میلیون و ۱۱۶ هزار تن محصول با وجود چالش ها،مهر تایید دیگری بر کیفیت محصولات

معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان تصریح کرد : بازار داخلی در سال گذشته تقریبا در رکود بود و بنابراین ذوب آهن بر مقوله صادرات متمرکز شد و در این بخش یک میلیون و ۱۱۶ هزار تن محصول با توجه به موقعیت های جغرافیایی،محدودیت ها و تحریم ها صادر شد که موفقیت بزرگی به شمار می رود. از این عدد صادراتی تقریباً ۶۳۳ هزار تن بلوم و بیلت ، ۳۱۹ هزار تن محصولات نوردی و ۱۶۳ هزار تن  نیز چدن جامد بوده است. این اعداد صادراتی مهر تایید دیگری بر کیفیت محصولات ذوب آهن اصفهان در سطح جهانی است.  

تولید ۵۶۹ هزار تن  محصولات صنعتی و ۱۲ محصول جدید افتخاری دیگر

این مقام مسئول خاطر نشان کرد : در سال گذشته در مجموع ۵۶۹ هزار تن محصولات صنعتی و ویژه تولید شد. قابل توجه اینکه عدد عنوان شده مربوط به مجموعه ای از شمش ها با گریدهای صنعتی ویژه،کلاف صنعتی،ریل،میلگردهای صنعتی مورد استفاده در صنایع مس،آرک معدن،ورق سازه های فولادی و ... است که همه در دسته محصولات دارای ازش افزوده بالا قرار می گیرند.

تولاییان با اشاره به اینکه  تولید هفت محصول جدید از جمله اهداف سال گذشته بود،اظهار کرد : در بخش نورد هفت محصول جدید شامل تیرآهن های نیمه سنگین در سایزهای ۱۴،۱۶،۱۸ و۲۰ ،میلگردهای صنعتی نمره ۳۰ و ۵۰ و آرک معدنی TH۳۶ تولید شد و علاوه بر آن ۵ محصول جدید نیز در بخش فولادسازی  تولید گردید و در کل موفق شدیم ۱۲ محصول جدید را به بازار ارائه کنیم.

پروژه های تکمیل ظرفیت کمی و کیفی ذوب آهن اصفهان

وی در ادامه به پروژه های انجام شده در سال گذشته پرداخت و گفت : طرح جدید تیرآهن های IPEC ،تولید ناودانی بال شیب دار،طرح ترمکس در نورد ۳۰۰ و ۵۰۰،توسعه میلگردهای صنعتی ۷۰CR۲،راه اندازی و تحویل گرفتن کارگاه دولومیت و آغاز به کار آن با سه کوره دوار و اجرای وان سرباره کوره بلند شماره سه از جمله پروژه های تکمیل ظرفیت و کیفی محسوب می شوند. همچنین در بخش پروژه های زیست محیطی فیلتراسیون کوره بلند شماره یک که برای اولین بار ساخته شده بود و از این طریق کوره یک هم به سیستم جمع آوری غبار مجهز گردید،پروژه ESP۱۱۰ آگلومراسیون نیز در راستای مباحث زیست محیطی در سال گذشته انجام شد.

پروژه های صرفه جویی، سرفصل دیگری از موفقیت ها    

معاون بهره برداری شرکت در خصوص پروژه های صرفه جویی در دو بخش های مواد و انرژی نیز افزود :  تعویض لوله های اکران دیگ های اوتیلیزاتور کنوتور شماره دو و سه که صرفه جویی آّب را در پی داشت و در جذب چدن به فولادسازی کمک کرد، با موفقیت انجام شد. با اجرای این پروژه نسبت جذب چدن در مقایسه با سال گذشته ۱۰۳ درصد رقم خورد و همچنین تعمیرات کنورتور سه انجام گرفت که در آستانه راه اندازی است. این اعداد نوید می دهد در کنار صرفه جویی آب در سال ۱۴۰۱ از نظر جذب چدن نیز بتوانیم وضعیت بهتری داشته باشیم و در سال جاری بتوانیم رکورد جدیدی در جذب چدن در فولادسازی ثبت کنیم و نکته دیگر اینکه سایر پروژه های تعمیراتی که در برنامه تعمیرات اساسی کارخانه قرار داشت  نیز همه به نحو احسن به سرانجام رسیدند.

میزان مصرف آب صنعتی به فولاد خام ،سه و هفت دهم متر مکعب و کمترین میزان مصرف آب در تاریخ ذوب آهن

تولاییان در خصوص میزان مصرف آب در ذوب آهن اصفهان نیز گفت : این شرکت موفق شد در سال گذشته،کمترین میزان مصرف آب را به نسبت تولید در تاریخ خود داشته باشد به نحوی که میزان مصرف آب صنعتی به فولاد خام سه و هفت دهم متر مکعب شد و میزان مصرف آب صنعتی به چدن تولیدی نیز  سه و سه دهم بوده است که این اعداد بهترین رکورد تاریخ ذوب آهن در زمینه مصرف آب به ازای تولید به شمار می روند و البته با اجرای پروژه های توسعه قطعاً در سال های آتی این عدد مجدداً کاهش می یابد.

این مقام مسئول گفت : همه این رویدادهای خوب در سال ۱۴۰۰ با وجود چالش های بسیار به ثمر نشست. کرونا در سال گذشته همچنان ادامه یافت،از روزهای اول سال محدودیت شدید آب را در تابستان داشتیم که محدودیت برق نیز به عنوان چالش دیگر به آن اضافه شد و توقفات بسیاری را به کارخانه تحمیل کرد،کمبود مواد آهن دار که همواره مطرح است و علاوه بر آن مشکلات تامین زغال داخلی در ماه های پایانی سال مطرح شد . با همه این مشکلات ، موفقیت های خوبی حاصل شد که نتیجه عملکرد و مدیریت نیروی انسانی حرفه ای ذوب آهن است.

دورنمای سال ۱۴۰۱   

معاون بهره برداری شرکت در خصو ص دو هدف اصلی سال ۱۴۰۱ نیز گفت : مرز تولید سه میلیون تن چدن را در ذوب آهن به عنوان یک هدف مهم در دستور کار قرار دادیم و همزمان با افزایش کمی، میزان تولید محصولات دارای ارزش افزوده بالا نیز طبق برنامه حداقل باید به ۸۰۰ هزار تن برسد تا افزایش کمی و کیفی تولید را در کنار همدیگر داشته باشیم.

 وی گفت : با توجه به افزایش شدید قیمت های آب،گاز و برق و به ویژه در ماه های پایانی سال قیمت کک و زغال در بازار جهانی افزایش بسیاری یافت و مواد اولیه داخلی هم از افزایش قیمت بی نصیب نماند. پاداش های شرکت درصدی از سود شرکت است و برای اینکه برای بتوانیم در سال ۱۴۰۱ اهداف کمی و کیفی را محقق نماییم با توجه به قیمت هایی که عنوان شد باید صرفه جویی را در بخش های مختلف در دستور کار قرار دهیم. قیمت گاز و برق در مقایسه با اول سال ۱۴۰۰ تقریباً هشت برابر شده است،قیمت کک و زغال تقریباً دو برابر شده است که همه تاثیر گذار است. برای اینکه بتوانیم کمترین نورم مصرف راداشته باشیم باید بیشترین تولید را رقم بزنیم که همت همه بخش های مختلف شرکت را می طلبد. 

 

دیدگاهتان را بنویسید