چالشهای صنعت فولاد ایران زیر سایه کمبود انرژی و بیتوجهی به استانداردها
دنیای معدن: کارشناس بازارهای جهانی و داخلی گفت: به نظر میرسد در ایران، حتی یک فولادسازی وجود ندارد که برنامهای برای کاهش کربن در فرآیند تولید خود داشته باشد؛ این مسئله در آینده میتواند مشکلساز باشد، به ویژه زمانی که استانداردهای جهانی برای کاهش کربن سختتر و ضروریتر شود.
به گزارش دنیای معدن از فولادبان، مهدی سرلک در خصوص وضعیت بازار فولاد ایران بیان کرد: در حال حاضر، فولادسازان خارجی در بازارهایی که فاصله کمتری با ایران دارند، توانستهاند بازار صادراتی مناسبی برای خود ایجاد کنند. با این حال مشکلاتی که در تولید فولاد داریم، عمدتاً ناشی از کمبود برق در فصل تابستان و کمبود گاز در فصل سرما به وجود میآید.
وی ادامه داد: بر همین اساس، در صورتی که فشارهای ناشی از کمبود انرژی و مشکلات مربوط به تولید ادامه پیدا کند، ممکن است شاهد افزایش قیمتها در بازار داخلی باشیم. از طرفی، یکی از چالشها که ممکن است پاشنه آشیل صنعت فولاد ایران شود، کمتوجهی به استانداردهاست. بهعنوان مثال، استانداردهایی که در امارات برای میلگرد وضع شده، تأثیر زیادی بر بازار کشورهای جنوبی خلیج فارس خواهد داشت.
کارشناس بازارهای جهانی و داخلی با اشاره به اینکه اگر ایران نتواند استانداردها را رعایت کند احتمالاً از بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس خارج شود، گفت: علاوه بر این، بسیاری از کشورهای تولیدکننده فولاد مانند ترکیه که مواد اولیه را با قیمتهای بالاتری تهیه میکنند، حتی در حد شعار هم که شده برای کاهش کربن در فرآیند تولید فولاد تلاش میکنند.
سرلک افزود: به نظر میرسد در ایران، حتی یک فولادسازی وجود ندارد که برنامهای برای کاهش کربن در فرآیند تولید خود داشته باشد. مسئله کربنزدایی در آینده میتواند مشکلساز باشد، به ویژه زمانی که استانداردهای جهانی برای کاهش کربن سختتر و ضروریتر شود. بنابراین اگر ایران در این زمینه گام برندارد، در آینده با محدودیتهای صادراتی روبهرو خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین، توجه به استانداردهای جهانی و تلاش برای رسیدن به کربن صفر در تولید فولاد، باید یکی از اولویتهای اصلی صنعت فولاد ایران باشد. این مسئله نه تنها برای صادرات و رقابت در بازارهای جهانی اهمیت دارد، بلکه به عنوان یک مسئولیت زیست محیطی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید