فولاد مبارکه به دنبال پیاده سازی تجربههای جهانی در صنعت فولاد ایران
دنیای معدن: شرکت فولاد مبارکه در تصمیمی شرکتهای ورق خودرو چهارمحال و بختیاری و فولاد تاراز چهارمحال را ادغام کرد، تصمیمی که میتواند به دلیل مازاد تولید ورق گالوانیزه باشد.
به گزارش دنیای معدن، در تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، مجمع عمومی فوق العاده مشترک شرکت های ورق خودرو چهارمحال و بختیاری و فولاد تاراز چهارمحال برگزار شد که در این جلسه، ادغام شرکت فولاد تاراز در شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری به تصویب رسید. درواقع شرکت فولاد مبارکه به دنبال اجرای ادغام های عمودی و افقی است تا بتواند تجربه های جهانی را در صنعت فولاد ایران پیاده کند. این ادغام با هدف بهره برداری بهتر از ظرفیت های موجود و کاهش هزینههای عملیاتی صورت گرفته است.
از سویی دیگر با ادغام این دو شرکت، انتظار می رود جایگاه آنها در بازار داخلی محصولات نیز تقویت شود.
اما وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن فولاد ایران درباره این اقدام به «تیتر20» گفت: در بحث اقدام ها باید به این نکته اشاره داشت که ما در ورق گالوانیزه دچار ظرفیت مازاد هستیم. درواقع حدود 36 تا 37 درصد ظرفیت کشور مصرفی است و به همین دلیل با مازاد مواجه هستیم در نتیجه این ظرفیت باید به سمت تولید ورق هایی با ارزش افزوده دیگر همچون ورق های قلع اندود سوق داده شود.
وی ادامه داد: فولاد مبارکه در گروه خود این دو شرکت گالوانیزه را دارد و حالا با هم ادغام کرده است. نکته مهم این ادغام آن است که این تصمیم منجر به هم افزایی در تولید و عرضه می شود.
به گفته یعقوبی، مسئله مهم دیگر آن است که در پس این ادغام شاهد صرفه جویی نسبت به مقیاس هستیم که قیمت تمام شده را به ازای هر تن کاهش می دهد، در نتیجه این موضوع می تواند سود آوری گروه را افزایش دهد.
وی تصریح کرد: همچنین از سویی دیگر این ادغام به دلیل کوچک شدن زیر مجموعه ها منجر به چابکی گروه می شود، چراکه بهای تولید در هر تن کاهش و می تواند سهم خود در بازارهای صادراتی را افزایش دهد.
معاون اجرایی انجمن فولاد ایران اضافه کرد: البته در این ادغام باید چندین موضوع را مورد توجه قرار داد چرا که این اقدام برای موفقیت نیازمند الزاماتی است که باید آن ها را اجرایی کرد.
وی اضافه کرد: همچنین ادغام دو شرکت نیازمند تامین مواد اولیه و زیرساخت های لازم است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد. از سویی دیگر باید هماهنگی های لازم برای بین نیروهای انسانی سازمان ها شکل بگیرد تا چالشی ایجاد نشود.
یعقوبی در پایان تاکید کرد: سیاست ادغام شرکت ها که فولاد مبارکه آن را پیش گرفته است می تواند الگویی برای شرکت های دیگر باشد. باید ادغام های عمودی و افقی صورت بگیرد تا چالش های صنعت فولاد حل شود .
ادغام عمودی شامل ترکیب شرکتهای فعال در مراحل مختلف زنجیره تأمین (مانند استخراج سنگ آهن، تولید فولاد خام و نورد) است که به بهبود یکپارچگی تولید و کاهش وابستگی به تأمین کنندگان خارجی منجر می شود. از سوی دیگر، ادغام افقی با ترکیب شرکت های همسطح در فرآیند تولید، رقابت را کاهش داده و قدرت چانه زنی شرکت ها در بازار را افزایش می دهد.
یکی از مهم ترین نکات در سیاست ادغام، ایجاد هم افزایی در تولید و فروش است. این امر باعث افزایش ظرفیت تولید، بهینه سازی استفاده از منابع و کاهش هزینه های عملیاتی می شود. علاوه بر این، در بخش فروش نیز شرکت های بزرگتر توانایی بیشتری برای حضور در بازارهای داخلی و بین المللی خواهند داشت که در نهایت منجر به افزایش سودآوری سازمانی خواهد شد.
بنابراین، ادغام های استراتژیک می توانند نه تنها مشکلات فعلی صنعت فولاد را کاهش دهند، بلکه رقابت پذیری شرکت های ایرانی را در سطح جهانی نیز تقویت کنند.
تیتر ۲۰
دیدگاهتان را بنویسید