در حاشیه برگزاری ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران انجام شد؛
امضای تفاهم نامه همکاری بین شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری و ایران ترانسفو
دنیای معدن: در حاشیه ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، شرکت فولاد سفیددشت و ایران ترانسفو تفاهمنامه همکاری امضاء کردند.
به گزارش دنیای معدن، بر اساس این تفاهم نامه که با هدف بومی سازی و توسعه فناوری امضا شد، با توجه به توانمندی های ایران ترانسفو، بومی ســازی ترانسفورماتورهای موردنیاز کوره شــرکت فولاد سفیددشــت انجام خواهد شــد که صرفه جویی ارزی حاصل از این همکاری بالغ بر 7 میلیون یورو خواهد بود.
در این تفاهم نامه که به منظور کاهش وابستگی به واردات، تقویت توان تولید داخلی، انتقال دانش فنی و حمایت از تولید ملی منعقد شده است، مقرر شد ایران ترانســفو علاوه بر تأمین تجهیزات، آموزش های لازم برای نصب و راه اندازی را نیز به کارشناسان شرکت فولاد سفیددشت ارائه دهد.
مدیر خرید شرکت فولاد سفیددشت: راهبرد اســتفاده حدا کثری از توان تولیدکنندگان و صنعتگران داخلی در دستور کار شرکت
در حاشیه آیین امضای این تفاهم نامه، سید مجتبی غیوری، مدیر خرید شرکت فولاد سفیددشت، با اشاره به اصل بومی ســازی و توانمندسازی داخلی به عنوان یکی از اولویت های مهم شرکت گفت: با تشکیل کمیته بومی ســازی فولاد سفیددشــت با همکاری واحد بهره برداری، در ســال 1402، پس از شناسایی و سازماندهی قطعات و تجهیزات با قابلیت تأمین از داخل، بومی سازی بیش از 600 قطعه و تجهیز موردنیاز صنعت فولاد در دستور کار قرار گرفت.
غیوری در ادامه افزود: شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری در راستای سیاست استفاده حداکثری از توان تولیدکنندگان و صنعتگران داخلی، طی دو سال منتهی به دی ماه 1403، موفق به بومی سازی بخشی از تجهیزات و قطعات موردنیاز خود به ارزش بیش از 550 میلیارد تومان معادل 13 میلیون یورو شده است.
وی خاطرنشـان کـرد: بومی سـازی قطعـات و تجهیـزات در راسـتای تحقـق راهبردهـای کلان گـروه فـولاد مبارکـه و به طـور مشـخص، مبنی بـر اسـتفاده حداکثـری از تـوان و تخصـص شـرکت های ایرانـی در تأمیـن تجهیـزات اساسـی صنعـت فـولاد کشـور و کاهـش وابسـتگی بـه تجهیزات وارداتی اسـت و از جنبه های مختلفـی ازجمله خودکفایی، توانمندسـازی صنایع داخلی، کاهش هزینه های خرید و جلوگیری از ارزبری، قابلیت بهینه سـازی و بازطراحی تجهیزات و قطعات، تسـریع در فراینـد خریـد و سـهولت دسترسـی بـه خدمـات پـس از فـروش حائـز اهمیـت اسـت.
غیوری در ادامه با اشــاره به تدوین سند بومی ســازی و توسعه همکاری واحدهای خرید و بهره برداری جهت سیاست گذاری تأمین قطعات واحد فولادسازی، برای پیشــبرد هرچه بهتر برنامه تأمین تجهیزات و قطعات موردنیاز این واحد از تأمین کنندگان داخلی ابراز امیدواری کرد.
مدیر بهره برداری شرکت فولاد سفیددشت:ارتباط مستقیم بومی سازی موفق با نحوه اولویت بندی صحیح قطعات و تجهیزات
ایمان سلیمانی، مدیر بهره برداری شــرکت فولاد سفیددشت نیز ضمن اشــاره به اهمیت بومی ســازی در مدیریت زنجیــره تأمین، افــزود: فرایند بومی سازی موفق ارتباط مستقیمی با نحوه اولویت بندی صحیح قطعات و تجهیزات دارد.
ایمان سلیمانی با اشــاره به اســتفاده از روش کرالجیک در اولویت بندی تجهیــزات در ایــن شــرکت، بیــان داشــت: در ســال های گذشــته واحــد بهره برداری ضمن تعریف اقدام (اولویت بندی اقلام استراتژیک و گلوگاهی) ذیل هدف استراتژیک (توسعه بومی سازی قطعات و تجهیزات) اقدام به شناسایی و ایجاد سفارش های تأمین این قطعات کرده است.
ســلیمانی همچنین با اشــاره به اهمیت بومی ســازی تجهیز خشک کن تبریدی گاز ســیل به منظــور تأمیــن گاز خنثــی لازم برای مخــازن ذخیره آهن اســفنجی، افزود: بــا توجه بــه راه اندازی واحــد فولادســازی و نیاز به ذخیره سازی آهن اســفنجی تولیدی در مخازن ذخیره، با پیگیری های صورت گرفته، با توجه به زمــان تأمین طولانی و هزینه ســه برابری تأمین تجهیز مذکور از سازندگان خارجی، با انجام برنامه ریزی های لازم جهت بومی سازی این تجهیز، فولاد سفیددشت توانست با موفقیت این تجهیز را راه اندازی کند و به بهره برداری برساند.
حامد مرتضوی، کارشناس بومی سازی فولاد سفیددشت نیز از طراحی و ساخت یونیت هوای فشرده غبارگیر، ترانسفرکار دوم LF، سگمنت های ماشــین ریخته گری، قالب ماشــین ریخته گری، غلتک های مونتاژ شده ماشین ریخته گری، صفحات مسی قالب، مکانیسم سیلندر هیدرولیک کوره EAF ، WIRE FEEDING MACHINE،OSCILLATOR SERVO ، تاندیش، درام مسی درب سرباره کوره CYLINDEREAF و نازلهای پاشش آب سگمنتهای ماشین ریخته گری به عنوان مهمترین تجهیزات و قطعات بومی سازی شده شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری در دو سال گذشته نام برد.
دیدگاهتان را بنویسید