262944

اگر «برق» باشد تا پایان سال رکوردهای تولید یکی پس از دیگری شکسته می شود؛

فولاد خوزستان در بهار به جنگ ناترازی برق رفت

دنیای معدن: فولادمردان خوزستان نشان دادند اگر مانعی همچون محدودیت‌های برق مقابل شان نباشد، در تولید پیشتاز اند و با روشن ماندن کوره های ذوب می توانند رکوردهای تولید را یکی پس از دیگری بزنند. بهار ۱۴۰۴ در گروه فولاد خوزستان حال و هوای دیگری دارد‌، فولادمردان با امید عبور از یک فصل خزان و برای جبران لطمه های وارد شده به این صنعت، امسال را پرشور آغاز و علیرغم اعمال مجدد محدودیت های برق دست به کار بزرگی زدند.

به گزارش دنیای معدن از خبرنگار روابط عمومی فولاد خوزستان، آری اکنون که ناترازی انرژی، فعالیت واحدهای تولیدی فولاد و این صنعت ارزش آفرین را به مخاطره جدی انداخته اما از حاشیه شهرستان اهواز نور امید همچنان ساتع می شود. فولادی ها این روزها سخت تر از هر زمانی کار می کنند. اینجا کارگران و مردانی از جنس فولاد روز را شب و شب را روز می کنند و یک لحظه از تولید غافل نمی شوند. گذشته فولاد خوزستان نشان داده این شرکت همواره از شرایط سخت به سلامت عبور کرده و با تعصبی مثال زدنی چالش ها را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته است. رکوردشکنی در بهارِ بی برق ۱۴۰۴ هم، ادامه این مسیر است. کارکنان فولاد خوزستان به همه ثابت کردند که به حفظ جایگاه و اعتلای شرکت پایبند بوده و اگر محدودیت برق مانع کار آن ها نشود تا پایان سال رکوردها را یکی پس از دیگری جابجا می کنند.

از سویی ردپای تاثیر محدودیت های برق در فولادسازان بزرگ طی ۳ سال اخیر و به ویژه در سال ۱۴۰۳ که تا آخرین روز با مشکلات جدی در تامین انرژی روبه‌رو بود به وضوح قابل مشاهده است. دومین فولادساز ایران که نگاه ویژه‌ای به تکمیل طرح های توسعه ای و تولید پایدار در سال های اخیر داشته، لطمه ای بزرگ از ناترازی انرژی خورد و در مجموع ۳ سال نزدیک به ۱/۹۰۷/۰۰۰ تن از تولید و به طبع آن درآمدش را از دست داده است.

فولاد حوزستان که بزرگ ترین تامین‌کننده شمش فولادی کشور به شمار می رود، ۳۳۴ هزار تُن در سال ۱۴۰۱، ۵۹۳ هزار تُن در سال ۱۴۰۲ و ۹۸۰ هزار تُن در سال ۱۴۰۳ کاهش تولید داشته است.

با این حال این مجموعه سال جدید را به امید جبران تولید از دست رفته آغاز کرد. فولادمردان گر چه از میانه فروردین بازهم با اخطارهای اداره برق و محدودیت کاهش مصرف روبه‌رو شدند اما در میدان تولید از تلاش پا پس نکشیده و با روحیه ای از جنس فولاد و از دل محدودیت ها موفق شدند تولید ماهیانه شمش خود را به میزان ۳۵۹ هزار و ۲۳۲ تُن برسانند. این آمار نشان داد که فولاد خوزستان به جنگ نابرابر محدودیت اعمالی برق در کارخانه رفته و بنا دارد زخم کاهش ۲۵ درصدی تولید در سال گذشته را التیام ببخشد.

فولاد خوزستان علاوه بر خلق یک محصول راهبردی در کشورمان؛ تا اندازه زیادی توسعه و شکوفایی را، در عرصه های مختلف صنعتی و اجتماعی و ... برای محیط پیرامونی خود به ارمغان آورده و در تمامی مراحل از استخراج مواد خام گرفته تا تولید، پردازش، توزیع و فروش، مایه برکت و اشتغال آفرین هستند.

ضروری است که تصمیم گیرندگان حوزه انرژی نیز با نیم نگاهی به این تلاش ها و دوری از اعمال محدودیت های نابهنگام مانع از ایجاد مشکلاتی بیشتر در مسیر تولید این گروه پیشرو در صنعت فولاد ایران شوند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید