راهاندازی و نرمالسازی پلنت جدید اکسیژن ذوبآهن اصفهان
دنیای معدن: با هدف تحقق اهداف بلندمدت و سند چشمانداز ذوبآهن اصفهان، در فروردینماه سال ۱۴۰۴ با هدایت سید اردشیر افضلی مدیرعامل و سیاوش خواجوی معاون بهرهبرداری ذوب آهن اصفهان ، پلنت جدید اکسیژن با ظرفیت ۲۵۰۰۰ نرمال مترمکعب در ساعت راهاندازی و نرمالسازی شد.
آشنایی با پلنت جدید اکسیژن:
پلنت جدید اکسیژن با ظرفیت ۲۵۰۰۰ نرمال مترمکعب در ساعت به روش کرایوژنیک و با تکنولوژی Internal Compression و همچنین قابلیت تولید ازت و آرگون (بدون استفاده از هیدروژن برای خالصسازی آرگون) راهاندازی شده است. صاحب تکنولوژی این پلنت شرکت چینی Hangzhon Hangyong است و عملیات اجرایی آن توسط شرکت صفا فولاد به روش EPC در ذوبآهن اصفهان انجام شده است.
این پلنت دارای محصولات گازی و مایع شامل 7 محصول به شرح جدول زیر می باشد:
مزیتهای پلنت جدید اکسیژن نسبت به بلوک تفکیک هوای کارگاه قدیم اکسیژن:
۱- کاهش مصرف برق:
در پلنت جدید، مصرف برق برای تولید هر مترمکعب اکسیژن 451 هزارم کیلووات است، در حالی که در بلوک قدیم K-11-2 میزان مصرف برق 7 دهم کیلووات به ازای هر مترمکعب و در بلوک قدیم kAAR-32 میزان مصرف برق 6 دهم کیلووات به ازای هر مترمکعب اکسیژن است.
۲- تولید میعانات گازی:
میزان تولید میعانات گازی در پلنت جدید اکسیژن مجموعاً ۱۰۵ تن در روز است که درآمد حاصل از فروش این میعانات، روزانه بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال برای مجتمع به همراه دارد. این در حالی است که میزان تولید میعانات گازی بلوک قدیم kAAR-32 حدود ۲۴ تن در روز است.
۳- پشتیبانی از خط تولید در زمان بروز وضعیت اضطراری:
وجود مخازن ذخیره مایع با حجم مناسب در پلنت جدید این امکان را فراهم کرده است که در شرایط اضطراری یا تعمیرات پیشبینی نشده در کلدباکس، به مدت یک هفته پشتیبانی کامل از تأمین فشار و دبی سیالات مورد نیاز خط تولید صورت گیرد. در حالی که بلوکهای قدیم اکسیژن در شرایط اضطراری توان پشتیبانی ندارند.
۴- کیفیت و خلوص بالای محصولات گازی و میعانات گازی:
گرید محصولات تولید شده در پلنت جدید به طور قابل توجهی بالاتر از بلوکهای قدیمی است. به ویژه آرگون مایع با گرید ۵ (خلوص 995.99 درصد) تولید میشود، در حالی که آرگون تولیدی در بلوک قدیم kAAR-32 با گرید ۴ تولید میگردد. این موضوع در فروش آرگون مایع در بازار اهمیت بالایی دارد.
۵- صرفهجویی در مصرف آب و کاهش هزینه تعمیرات سردکنهای کمپرسورهای هوایی:
پمپخانه آب پلنت جدید اکسیژن شامل دو لوپ آب باز(آب گردشی IW) و لوپ بسته (آب نرم SW) است.
این سیستم مستقل از آب گردشی کارخانه بوده و با تثبیت کیفیت آب به کمک تزریق مواد شیمیایی مناسب، منجر به کاهش مصرف آب Make Up و هزینههای تعمیر و نگهداری سردکنهای کمپرسورهای هوایی و توربواکسپاندرها میشود. در حالی که در کارگاه قدیم اکسیژن استفاده از آب گردشی کارخانه با کیفیت پایینتر، باعث افزایش مصرف آب و هزینههای تعمیراتی شده است.
۶- کیفیت بالای تصفیه هوا:
در پلنت جدید، تصفیه هوا از طریق مخازن مولکولارسیو (غربال مولکولی) انجام میشود که در کاهش رطوبت، دیاکسیدکربن (CO₂) و هیدروکربنها بسیار مؤثر است. این موضوع به پایداری فرایند تولید کمک شایانی میکند. در حالی که در بلوکهای قدیم کیفیت تصفیه هوا پایینتر است.
۷- برتری روش Internal Compression نسبت به روش External Compression:
در پلنت جدید، تولید محصولات بر اساس فشار داخلی Internal Compression انجام میشود؛ به این معنا که با استفاده از پمپهای فرایندی اکسیژن، ازت و آرگون در اطراف کلدباکس، امکان تولید محصولات گازی با فشار متوسط ۳۰ اتمسفر فراهم شده است. در حالی که در بلوکهای قدیم تولید با فشار ضعیف انجام شده و پس از آن محصولات توسط کمپرسورها به فشار متوسط فشرده میشوند. این تفاوت باعث کاهش مصرف برق، کاهش هزینههای تعمیرات و افزایش ایمنی تجهیزات میشود.
۸- ایمنی تجهیزات و شرایط فرایند تولید:
پلنت جدید با دارا بودن سیستم کنترل اتوماسیون پیشرفته PLC و اینترلاکهای تولید، شرایط ایمنی بالایی را برای تجهیزات و پرسنل فراهم کرده است.
۹- قابلیت کاهش تولید و صرفهجویی در مصرف برق:
پلنت جدید قادر است در صورت عدم نیاز مصرفکنندگان کارخانه به محصولات، تا ۲۵ درصد کاهش تولید داشته باشد که این موضوع صرفهجویی قابل توجهی در مصرف برق ایجاد میکند. در حالی که در بلوکهای قدیم کاهش تولید امکانپذیر نبوده و در صورت عدم نیاز، محصولات به اتمسفر ونت میشدند
دیدگاهتان را بنویسید